Heb je activiteiten over het basisinkomen of die met de invoering van het basisinkomen te maken hebben, laat het weten, dan kunnen we je in de kalender vermelden. Huiskamerbijeenkomsten, debatten, voorlichtingssessies, vergaderingen, besprekingen, teambijeenkomsten, etc in Nederland en Belgie. Insturen kan via http://basisinkomen.net/obi/hier-kun-je-een-evenement-insturen/

De aangegeven events worden kopen in ieder geval getoond op deze site http://basisinkomen.net en op http://basisinkomen.nl en op andere basisinkomenwebsites zoals http://week-van-het-basisinkomen.nl. als daar gelegenheid voor is.

Kijk voor je iets instuurt of het misschien al in de kalender hieronder of in de kalender op:
http://basisinkomen.net/obi/calendar/ staat.

mrt
24
vr
UBIE Trade Union Debate & General Assembly – London @ GMB Union headquarters (mostly)
mrt 24 – mrt 25 hele dag
Basic Income and the Europe we want – Public Meetup in London @ St Clement's Church
mrt 24 @ 19:30 – 21:00

Reports on basic income debates around Europe with discussion (public event)

apr
5
wo
Presentatie boek Nele Lijnen – Win for Life, met het basisinkomen naar vrijheid en creativiteit @ Gemeentehuis Hechtel-Eksel
apr 5 @ 19:30 – 21:30

Iedereen maandelijks geld geven, levenslang en zonder voorwaarden. Dat is de idee van het basisinkomen. Op het eerste gezicht lijkt dit absurd. Wie zal dat betalen? En wie gaat er dan nog werken? Het basisinkomen gaat in tegen ons traditioneel denkpatroon en alles wat ons is aangeleerd.
En toch kent het basisinkomen steeds meer voorstanders. De eenvoud van dit “vrijheidsinkomen” is voor velen een oplossing voor onze complexe sociale zekerheid, met al haar beperkingen en alle controles die ze vergt.
Nele Lijnen, al jaren overtuigd van de voordelen van een basisinkomen, geeft in dit boek een duidelijk en eenvoudig antwoord op vragen als “Wat is een basisinkomen en wat is het niet?”, “Wat zijn de voordelen?” en “Kunnen we dit betalen?”. Samen met bekende en minder bekende landgenoten illustreert ze hoe ons land er kan uitzien als we het basisinkomen invoeren.
Van Nele Lijnen, lid van het Belgische parlement (Open Vld) verschijnt eind maart het boek Win for Life.
Win for life is geen partij-politiek boek. Het is bestemd voor iedereen die met een open geest wil meedenken over een betere toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen.
In het boek heeft ook het pleidooi van het NPI voor onderzoek naar basisinkomen een plaats gekregen. Ook gaat de auteur in op het door Philippe van Parijs bepleitte Eurodividend (een Europees basisinkomen).
Er zijn enkele bijeenkomsten in Vlaanderen, waaronder deze bijeenkomst op 5 april in Hechtel-Eksel, vlak bij Nederland) waar het boek breed wordt gepresenteerd. Er is ook een website rond het boek opgezet. https://www.winforlifeboek.be/
 
http://www.hechtel-eksel.be/nl/646/content/720/nele-lijnen.html
 

mei
7
zo
ALV Vereniging Basisinkomen @ EMMA Centrum
mei 7 @ 13:00 – 17:00

Geplande Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Basisinkomen
 
Inloop 12 uur 30.
Programma volgt.

sep
18
ma
10th international Basic Income Week – 18-24 sept 2017 @ worldwide
sep 18 – sep 24 hele dag

The 10th international Basic Income Week will be held from 25th until 30th of september 2017.
 
For all information and acivities, go to the international website http://basicincomeweek.org/calendar/

sep
25
ma
17th BIEN Congress – Lisboa, Portugal @ Portuguese National Parliament
sep 25 – sep 27 hele dag

 
The 17th BIEN Congress will be held in Lisboa, Portugal, at the Portuguese National Parliament, from the 25th through the 27th of September, 2017. It will take place as part of the Portuguese Basic Income Week, which lasts from the 25th through the 30th of September. The Basic Income Week, which has been scheduled in parallel to the Congress as a way to widen the event’s impact, will include concerts, film-screenings, performances, campaigns and other special features.
The Congress will have the general theme “Implementing a Basic Income”, and nine keynote speakers havebeen invited, including Evelyn L. Forget, Louise Haagh, Philippe van Parijs, Jurgen De Wispelaere and Yanis Varoufakis, Sara Bizarro, Y Combinator’s Elizabeth Rhodes, Give Directly’s Joe Houston, and Guy Standing.
The final programs for the Congress and Basic Income Week will be released by April 20th, 2017
Call for papers can be found here: http://basicincome.org/news/2016/10/international-call-papers-17th-bien-congress-portugal-published/