Wanneer:
5 april 2017 @ 19:30 – 21:30
2017-04-05T19:30:00+02:00
2017-04-05T21:30:00+02:00
Waar:
Culturele Zaal “De Geer”
Overpelterbaan 14
3941 Hechtel-Eksel
België

Iedereen maandelijks geld geven, levenslang en zonder voorwaarden. Dat is de idee van het basisinkomen. Op het eerste gezicht lijkt dit absurd. Wie zal dat betalen? En wie gaat er dan nog werken? Het basisinkomen gaat in tegen ons traditioneel denkpatroon en alles wat ons is aangeleerd.
En toch kent het basisinkomen steeds meer voorstanders. De eenvoud van dit “vrijheidsinkomen” is voor velen een oplossing voor onze complexe sociale zekerheid, met al haar beperkingen en alle controles die ze vergt.
Nele Lijnen, al jaren overtuigd van de voordelen van een basisinkomen, geeft in dit boek een duidelijk en eenvoudig antwoord op vragen als “Wat is een basisinkomen en wat is het niet?”, “Wat zijn de voordelen?” en “Kunnen we dit betalen?”. Samen met bekende en minder bekende landgenoten illustreert ze hoe ons land er kan uitzien als we het basisinkomen invoeren.
Van Nele Lijnen, lid van het Belgische parlement (Open Vld) verschijnt eind maart het boek Win for Life.
Win for life is geen partij-politiek boek. Het is bestemd voor iedereen die met een open geest wil meedenken over een betere toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen.
In het boek heeft ook het pleidooi van het NPI voor onderzoek naar basisinkomen een plaats gekregen. Ook gaat de auteur in op het door Philippe van Parijs bepleitte Eurodividend (een Europees basisinkomen).
Er zijn enkele bijeenkomsten in Vlaanderen, waaronder deze bijeenkomst op 5 april in Hechtel-Eksel, vlak bij Nederland) waar het boek breed wordt gepresenteerd. Er is ook een website rond het boek opgezet. https://www.winforlifeboek.be/
 
http://www.hechtel-eksel.be/nl/646/content/720/nele-lijnen.html
 


Reacties

Presentatie boek Nele Lijnen – Win for Life, met het basisinkomen naar vrijheid en creativiteit — Geen reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: