Wanneer:
18 december 2018 @ 19:00 – 21:30
2018-12-18T19:00:00+01:00
2018-12-18T21:30:00+01:00
Waar:
DAZO
Spijkerstraat 125
6828 DC Arnhem
Nederland

Ons basisinkomen volgens Rutger Bregman
Nieuw! Tijdens de Tegenlicht meetup Alexander de Roo (voorzitter van de Vereniging Basisinkomen en Europarlementariër) ons alles vertellen over de actuele stand van zaken rondom het basisinkomen.
Over de hele wereld wordt het basisinkomen gezien als mogelijk antwoord op de stagnerende middeninkomens, de groeiende kloof tussen arm en rijk en de robot-revolutie. Zeker negen Nederlandse steden kondigden experimenten aan. Maar ondanks alle voordelen staan overheden niet te trappelen om het in te voeren.
Rutger Bregman vindt het de hoogste tijd om nu eindelijk werk te gaan maken van het basisinkomen. Hij vindt dat het vaak onterecht gezien wordt als een socialistische proefballon. Hij noemt het liever een burgerrecht.
Klik hier voor meer informatie en de uitzending: https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2018-2019/ons-basisinkomen-volgens-rutger-bregman.html
‘VPRO Tegenlicht’ zijn documentaires waarin nieuwe ideeën en trends in de politiek, maatschappij en wetenschap aan bod komen. Deze documentaires zetten je aan het denken over onze wereld, over de keuzes die we maken en voor ons gemaakt zijn, en over wie wij zelf zijn.
Geïnitieerd vanuit ‘Hemelsbreed’ en in samenwerking met de VPRO komt een groepje Arnhemmers elke maand bij elkaar. Tijdens deze meetup’s kijken we de uitzending terug en gaan we hierover met elkaar in gesprek. Schuif gerust aan.
Praat vast mee: https://www.facebook.com/groups/basisinkomen.arnhem/
Tickets: https://hemelsbreed.info/events/tegenlicht-meetup-ons-basisinkomen/.


Reacties

Tegenlicht meetup Ons Basisinkomen – Arnhem — Geen reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: