Heb je activiteiten over het basisinkomen of die met de invoering van het basisinkomen te maken hebben, laat het weten, dan kunnen we je in de kalender vermelden. Huiskamerbijeenkomsten, debatten, voorlichtingssessies, vergaderingen, besprekingen, teambijeenkomsten, etc in Nederland en Belgie. Insturen kan via http://basisinkomen.net/obi/hier-kun-je-een-evenement-insturen/

De aangegeven events worden in ieder geval getoond op deze site http://basisinkomen.net en op https://basisinkomen.nl en op andere basisinkomenwebsites zoals http://week-van-het-basisinkomen.nl. als daar gelegenheid voor is.

Kijk voor je iets instuurt of het misschien al in de kalender hieronder of in de kalender op:
http://basisinkomen.net/obi/calendar/ staat.

okt
1
za
Basisinkomen op Podium van de Passie -Utrecht @ Locatie Kaartgegevens ©2016 Google Gebruiksvoorwaarden ZIMHIC Theater Stefanus
okt 1 @ 14:00 – 19:00

Leden van Vereniging Basisinkomen van GroenLinks zijn uitgenodigd om op het podium van de passie[0] erbij te zijn en deel te nemen aan het programma.
Zij gaan oa Jesse klaver laten zien dat we al meer dan 100 ondertekeningen voor een amendement voor een grootschaliger proef met het basisinkomen[1] op het verkiezingsprogramma hebben verzameld, zodat hij er alvast aan kan wennen dat hij na het congres daarmee aan de slag zal kunnen gaan, we halen steun op voor basisinkomen2018 en we gaan de verlichtingsformulieren uitdelen en verzamelen qe quotes  over wat mensen zouden doen met een basisinkomen.
 

[0]https://utrecht.groenlinks.nl/agenda/podium-van-de-passie-0

[1] http://cjmhereijgers.wixsite.com/basisinkomen

 
Praat mee via Facebook: https://www.facebook.com/groups/basisinkomen.utrecht/ 

dec
2
vr
Geld voor iedereen – debatavond basisinkomen – Leiden @ De Nieuwe Energie
dec 2 @ 20:00 – 22:00

Gemeenten mogen sinds kort experimenteren met het basisinkomen. Is het een goed idee als Leiden dat ook gaat doen? Daarover organiseren de Leidse afdelingen van GroenLinks en de PvdA op vrijdag 2 december een open debatavond.
Een panel debatteert over vragen als:

maakt een basisinkomen mensen bijvoorbeeld lui of biedt het hen juist de tijd voor andere activiteiten van maatschappelijke waarde, zoals mantelzorg of vrijwilligerswerk?
En is het basisinkomen eigenlijk wel betaalbaar?
Of is het juist goed voor de economie, doordat mensen meer ruimte krijgen om te ondernemen en te innoveren?

Na elke debatronde is er tijd voor vragen en discussiepunten vanuit de zaal. Leidse raadsleden Ashley North (GroenLinks) en Anna van den Boogaard (PvdA) sluiten af met een korte reflectie. Daarna kunnen de aanwezigen bij de borrel verder praten.
De sprekers zijn onder andere SP-Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt die veelvuldig heeft gewezen op de mogelijke negatieve effecten van het basisinkomen. Tegengas zal hij onder meer krijgen van Johan Luijendijk, de drijvende kracht achter het landelijke burgerinitiatief vóór een basisinkomen. Daarnaast neemt Lisa Westerveld zitting in het panel. Zij is namens GroenLinks raadslid in Nijmegen, waar zij aan de basis stond van een lokaal experiment met het basisinkomen.
https://www.facebook.com/groups/basisinkomen.leiden
 

jul
7
za
Ons Geld Congres – GELD ZAT! – Utrecht @ Stadsschouwburg Utrecht
jul 7 @ 15:00 – 18:00

Verander de wereld, begin bij het geldsysteem
Politici en economen hebben een blinde vlek voor ons geldsysteem. Ze weten niet waar geld vandaan komt en wie van geldschepping profiteert. Het resultaat: een gammel geldstelsel dat werkt tegen het leven en tegen de democratie. Ons Geld wil dat het geldstelsel dienstbaar wordt aan persoonlijke vrijheid en duurzame welvaart voor iedereen. Digitalisering maakt dat mogelijk.
Het is zover. Het Ons Geld Congres 2018. Met onder andere: George van Houts, Arnoud Boot en Farah Karimi. 
George van Houts is uw gastheer. Hij frist uw kennis over het geldstelsel op. Daarna laat hij eminente kopstukken aan het woord. Zij nemen u mee naar urgente wereldproblemen. Ook jongeren laat hij spreken. Zij schoven hun politieke verschillen aan te kant, om uitputting van de aarde te stoppen.
Kopstukken
Arnoud Boot (UvA, DNB en WRR) bespreekt het gammele geldstelsel. Farah Karimi (Oxfam Novib) de groeiende ongelijkheid. Klaas van Egmond (UU en voorheen RIVM, SER en PBL) legt verband tussen bankgeld en wereldproblemen. Politieke jongerenorganisaties bekennen kleur in hun ‘Terlouw Manifest’.
Vervolgens zijn Thomas Bollen (Follow the money) en Paul Buitink (cafe Weltschmertz) aan de beurt. Zij gaan u vertellen waarom het bankgeldstelsel ‘op’ is. Overgang naar een nieuw stelsel is onvermijdelijk. Dat gaat hoe dan ook gebeuren!
Ons Geld in het licht
Na de pauze komen wij zelf aan het woord. Talitha Muusse helpt ons daarbij. Wij reageren, kijken terug en blikken vooruit. U mag ons aan de tand voelen en aanbevelingen doen!
Onze gasten krijgen het laatste woord. Om uw vragen te beantwoorden, en ons te helpen de transitie naar een stabiel en eerlijk geldstelsel te versnellen.
Reserveer uw plaats
Doe mee. Bestel nu uw kaarten. Het congres is op zaterdag 7 juli, van 15:00 tot 18:00 uur, in de Stadsschouwburg Utrecht. Bekijk hier de trailer. Aansluitend (om 20:00 uur) voeren ‘De Verleiders’ hun succes-voorstelling ‘Door de Bank Genomen’ weer op. U kunt er een leuke en informatieve zaterdag van maken.
Vollgeld
Wellicht weet u het al. Het Zwitsers Vollgeld initiatief heeft het referendum verloren, maar een belangrijke slag gewonnen. Op ons blog een overzicht van het wereldnieuws dat ze genereerden.
Publieke betaalinfrastructuur
In Nederland schuift de opinie gestaag onze kant op. Publieke geldschepping is geen vies woord meer. Het ‘Sustainable Finance Lab’ pleit inmiddels voor nationalisatie van de betaalinfrastructuur. Een mooie opmaat naar het WRR-rapport!
In Engeland is een belangrijk rapport verschenen. Daarin legt Michael Kumhof van de Bank of England uit hoe de publieke betaalinfrastructuur eruit kan zien. Natuurlijk legt hij het zo uit, dat het goed werkt voor de banken. Zij betalen immers zijn onderzoek. Maar het voorstel van Michael zou ook kunnen werken voor ons. Hoe dat zit leest u op ons blog.
https://onsgeld.nu/
Tickets: https://stadsschouwburg-utrecht.nl/agenda/2017-18/ons-geld-congres/.

apr
14
zo
TEDxAmstelveen- Once upon a time… #blockchain & #basisinkomen @ Schouwburg Amstelveen
apr 14 hele dag

De sprekers voor TEDxAmstelveen 2019 zijn bekend. Het programma op 14 april zal bestaan uit tien zeer unieke TEDxTalks.  Samen brengen ze een prachtig en gevarieerd perspectief over het leven, de toekomst en het vermogen om te kunnen veranderen. Dit sluit naadloos aan op ons nieuwe thema ‘Once Upon a Time’, over dromen die werkelijkheid worden en tijden die veranderen. Waardevolle lessen uit het verleden, uitdagingen van nu en een toekomst waarin niets onmogelijk is.
Een van de sprekers en voorvechtster voor het basisinkomen in Nederland, Europa en de rest van de wereld is Hilde Latour – Hilde onthult hoe blockchain een stabiele basis voor ons inkomen van morgen garandeert. Maak van de armoedegrens een stevig fundament.
Overige sprekers zie https://tedxamstelveen.com/bekendmaking-tedx-sprekers-2019/
Tickets: https://schouwburgamstelveen.nl/nieuws/tedxamstelveen/.