Heb je activiteiten over het basisinkomen of die met de invoering van het basisinkomen te maken hebben, laat het weten, dan kunnen we je in de kalender vermelden. Huiskamerbijeenkomsten, debatten, voorlichtingssessies, vergaderingen, besprekingen, teambijeenkomsten, etc in Nederland en Belgie. Insturen kan via http://basisinkomen.net/obi/hier-kun-je-een-evenement-insturen/

De aangegeven events worden in ieder geval getoond op deze site http://basisinkomen.net en op https://basisinkomen.nl en op andere basisinkomenwebsites zoals http://week-van-het-basisinkomen.nl. als daar gelegenheid voor is.

Kijk voor je iets instuurt of het misschien al in de kalender hieronder of in de kalender op:
http://basisinkomen.net/obi/calendar/ staat.

okt
1
za
Basisinkomen op Podium van de Passie -Utrecht @ Locatie Kaartgegevens ©2016 Google Gebruiksvoorwaarden ZIMHIC Theater Stefanus
okt 1 @ 14:00 – 19:00

Leden van Vereniging Basisinkomen van GroenLinks zijn uitgenodigd om op het podium van de passie[0] erbij te zijn en deel te nemen aan het programma.
Zij gaan oa Jesse klaver laten zien dat we al meer dan 100 ondertekeningen voor een amendement voor een grootschaliger proef met het basisinkomen[1] op het verkiezingsprogramma hebben verzameld, zodat hij er alvast aan kan wennen dat hij na het congres daarmee aan de slag zal kunnen gaan, we halen steun op voor basisinkomen2018 en we gaan de verlichtingsformulieren uitdelen en verzamelen qe quotes  over wat mensen zouden doen met een basisinkomen.
 

[0]https://utrecht.groenlinks.nl/agenda/podium-van-de-passie-0

[1] http://cjmhereijgers.wixsite.com/basisinkomen

 
Praat mee via Facebook: https://www.facebook.com/groups/basisinkomen.utrecht/ 

dec
2
vr
Geld voor iedereen – debatavond basisinkomen – Leiden @ De Nieuwe Energie
dec 2 @ 20:00 – 22:00

Gemeenten mogen sinds kort experimenteren met het basisinkomen. Is het een goed idee als Leiden dat ook gaat doen? Daarover organiseren de Leidse afdelingen van GroenLinks en de PvdA op vrijdag 2 december een open debatavond.
Een panel debatteert over vragen als:

maakt een basisinkomen mensen bijvoorbeeld lui of biedt het hen juist de tijd voor andere activiteiten van maatschappelijke waarde, zoals mantelzorg of vrijwilligerswerk?
En is het basisinkomen eigenlijk wel betaalbaar?
Of is het juist goed voor de economie, doordat mensen meer ruimte krijgen om te ondernemen en te innoveren?

Na elke debatronde is er tijd voor vragen en discussiepunten vanuit de zaal. Leidse raadsleden Ashley North (GroenLinks) en Anna van den Boogaard (PvdA) sluiten af met een korte reflectie. Daarna kunnen de aanwezigen bij de borrel verder praten.
De sprekers zijn onder andere SP-Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt die veelvuldig heeft gewezen op de mogelijke negatieve effecten van het basisinkomen. Tegengas zal hij onder meer krijgen van Johan Luijendijk, de drijvende kracht achter het landelijke burgerinitiatief vóór een basisinkomen. Daarnaast neemt Lisa Westerveld zitting in het panel. Zij is namens GroenLinks raadslid in Nijmegen, waar zij aan de basis stond van een lokaal experiment met het basisinkomen.
https://www.facebook.com/groups/basisinkomen.leiden
 

apr
14
zo
TEDxAmstelveen- Once upon a time… #blockchain & #basisinkomen @ Schouwburg Amstelveen
apr 14 hele dag

De sprekers voor TEDxAmstelveen 2019 zijn bekend. Het programma op 14 april zal bestaan uit tien zeer unieke TEDxTalks.  Samen brengen ze een prachtig en gevarieerd perspectief over het leven, de toekomst en het vermogen om te kunnen veranderen. Dit sluit naadloos aan op ons nieuwe thema ‘Once Upon a Time’, over dromen die werkelijkheid worden en tijden die veranderen. Waardevolle lessen uit het verleden, uitdagingen van nu en een toekomst waarin niets onmogelijk is.
Een van de sprekers en voorvechtster voor het basisinkomen in Nederland, Europa en de rest van de wereld is Hilde Latour – Hilde onthult hoe blockchain een stabiele basis voor ons inkomen van morgen garandeert. Maak van de armoedegrens een stevig fundament.
Overige sprekers zie https://tedxamstelveen.com/bekendmaking-tedx-sprekers-2019/
Tickets: https://schouwburgamstelveen.nl/nieuws/tedxamstelveen/.