Basisinkomen inclusief bij tweede prijs Blockchain Hackaton Groningen 2018

Het planningbord was van track Jedi @HildeLatour / @basicincomeEU waar @odddotbot zoveel mogelijk mee wil alignen.

Het weekend van 7 en 8 apil 2018 was een enerverend weekend voor de kenners van het fenomeen blockchain. Het weekend van de Blockchain Hackaton [0]. Werd de blockchain methode eerst alleen gebruikt om kunstgeld te maken, de techniek is nu zover dat ook andere toepassingen gebruik maken van deze techniek van het bijhouden van het muteren van gegevens.
Het gaat dus niet meer alleen om  het minen van kunstgeld zoals de bitcoin, maar nu ook om het bijhouden van transacties op andere gebieden, zoals het wisselen van energieprovider.

De eerste prijs werd in de wacht gesleept werd door het team van Ben Woldering[1], die zich daarmee bezig heeft gehouden. Ook het laten bezorgen van pakjes door robotjes of uiteindelijk in het machine2machine tijdperk het creëeren van basisinkomen voor iedereen op de hele wereld.

Bestuurslid Hilde Latour[2], van Vereniging Basisinkomen en UBIE[3], maakte nevenstaand planningboard en werkte daarmee samen met  het M2M Economy team[5] en OddBot[4], die de tweede prijs incasseerde op de Hackaton.

OddBott is team van ondernemers, bankemployees en nerds, ze werkten hier samen om uiteindelijk toe te werken naar een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen op de wereld. (Zie onderstaande video).

Het M2M Economy Team[6] gaat technologie op zo’n manier combineren dat ze radicaal nieuwe kansen voor de mensheid creëren door het idee van een basisinkomen naar een nieuw niveau te tillen en te verhogen naar een basisstandaard. Gratis engergy. Gratis huisvesting. Gratis eten. Hoe zou een dergelijke wereld eruit zien? Hoe zou het functioneren? Wat zou er realistisch moeten gebeuren om dat te realiseren?

Hieronder een presentatie van @hildelatour op slideshare over waarom machines een basisinkomen zouden moeten genereren en niet mensen.

 

 

10 april 2018

Zie ook eerdere berichten in de reeks over basisinkomen en blockchain