Basisinkomen leeft op alle continenten

Hilde Latour rapporteert over het recente BIEN-congres in Australië.
Het was een succesvolle gebeurtenis. Aangekondigd is het opzetten van BIEN Hubs op meerdere continenten.

Op 28 september 2022 werd een doorslaand succesvol BIEN 2022 congres in Brisbane (Australië) afgesloten na meer dan vijftig sessies die in drie dagen plaatsvonden.

De belangrijkste thema’s die tijdens dit 21e congres aan bod kwamen waren:

  • Crisis en transformatie: hoe kan de basisinkomen-beweging voortbouwen op de recente uitbreiding van sociale vangnetten voor noodgevallen over de hele wereld?
  • Het belang van krachtige verhalen om de harten en geesten van het publiek te veranderen om basisinkomen te ondersteunen.
  • Inheemse en First Nations-perspectieven op het basisinkomen.

inkomenszekerheidIn de komende weken zal BIEN opnames van alle sessies van het congres van dit jaar hosten en distribueren. Abonneer je op de nieuwsbrief[1]en houd de @BIEN2022 Twitter in de gaten voor updates over opnames!

Volgend jaar zal het BIEN-congres georganiseerd worden door onze Basic Income vrienden uit Zuid-Korea (eind Augustus 2023).

Ambitieuze algemene ledenvergadering BIEN

Naast de voorgeschreven onderwerpen zoals begroting, stemmen voor nieuwe bestuursleden en organisaties die zich willen aansluiten, heeft BIEN grootse ambities, openbaarde de chair van BIEN de ambitieuze plannen voor de komende jaren.

Er is gestart met het opzetten van BIEN Hubs in verschillende delen van de wereld. De bedoeling is dat er regionale hubs komen in Afrika, Azië-Pacific en Latijns-Amerika. Om deze inspanning te ondersteunen, werkt BIEN sinds 2021 aan fondsenwerving. In 2022 kreeg BIEN een driejarige subsidie van Mustardseed Trust om de aanwezigheid van BIEN op mondiaal niveau te vergroten en te versterken. De subsidie stelt BIEN in wezen in staat om betaald personeel in dienst te nemen om de Hubs te versterken. Een groot deel van de subsidie heeft de vorm van een aanvullende subsidie, die kan worden gerealiseerd wanneer BIEN fondsen uit andere bronnen haalt. Met andere woorden, voor elke dollar die we inzamelen, geeft Mustardseed Trust één extra dollar.
Onze Vereniging Basisinkomen heeft als aangesloten organisatie een donatie gedaan van € 1000.

Steun BIEN

Als individu kun je BIEN steunen door lid te worden en/of een donatie te doen. Met een eenmalige bijdrage van £ 90 (British pounds) ben je levenslang lid van BIEN. Als lid heb je toegang tot de jaarlijkse ledenvergadering en ook stemrecht over voorstellen. Kijk voor meer info of de website van BIEN.

Hilde Latour, oktober 2022

[1] Abonneren kan via de rechterkolom op de homepage van BIEN