Basisinkomen van A tot Z. Jongeren

Voor jongeren zou het prettig zijn, wanneer er minimaal één ding is wat vastigheid biedt: basisinkomen.
Zo krijg je als jongere de ruimte om in vrijheid je eigen weg te volgen in deze zich snel wijzigende wereld.

‘De Jeugd heeft de toekomst’. Maar hoe mooi is die toekomst? De wereld is immers onderhevig is aan steeds snellere klimaatverandering en steeds meer zekerheden als een vaste baan en de mogelijkheid om een eigen huis te kopen verdwijnen.

De Poolse filosoof en socioloog Zygmunt Bauman beschrijft in dat verband dat de wereld steeds meer vloeibaar wordt. Een wereld waarin je een grote vrijheid hebt en veel kan kiezen, maar waarin je niets meer kan vasthouden. Het is die wereld waarin je geacht wordt om te gaan werken en/of schulden aan- gaat om de door jouw gewenste studie te volgen of een huis te kopen. Sommigen genieten van de vrijheid, maar voor velen is het spartelen in het diepe zonder enig houvast.

In die situatie zou het prettig zijn, wanneer er minimaal één ding is wat vastigheid biedt en dat is een basisinkomen. Zo krijg je als jongere de ruimte om in vrijheid je eigen weg te volgen in deze zich snel wijzigende wereld.

Bij het basisinkomen, gaat het om de onderste trede in de piramide van Maslov.

 

Uit het boek: Het Basisinkomen van A tot Z.

Diverse leden van onze vereniging hebben meegeschreven aan dit lezenswaardige boekje over het basisinkomen. Per letter van het alfabet is een woord gekozen dat een relatie heeft met het basisinkomen.

Het boekje is te koop in onze webwinkel.

Het boekje wordt ook gepubliceerd als feuilleton op onze website. Zie voor de reeds verschenen delen Feuilleton – Basisinkomen van A tot Z.