Basisinkomen van A tot Z. Keuze

Basisinkomen vergroot de keuzevrijheid van mensen. Resultaten van de diverse experimenten overal op de wereld laten zien dat mensen eigen initiatief ontplooien door weer te gaan studeren of een eigen bedrijf te starten.

Basisinkomen vergroot de keuzevrijheid van mensen. Mensen gaan beter afwegen of zij dat oninteressante, zware of zinloze werk nog wel willen doen. Je kunt kiezen om parttime te gaan werken en dat te combineren met andere zaken die je belangrijk vindt (mantelzorg, nieuwe opleiding, meer tijd met je kinderen, etc. etc.). Op die manier komen er ook deeltijdbanen voor anderen beschikbaar. Weer anderen worden ondernemer, investeren in hun hobby of gaan hun kunstenaarschap verder ontwikkelen.

Resultaten van de diverse experimenten overal op de wereld laten zien dat mensen eigen initiatief ontplooien door weer te gaan studeren of een eigen bedrijf te starten. Het is toch wonderlijk dat veel mensen zeggen dat zij na hun pensionering eindelijk kunnen doen wat ze altijd al hadden willen doen!!!

Het basisinkomen zorgt voor een bevrijding uit het labyrint van toeslagen en uitkeringen!

 

Uit het boek: Het Basisinkomen van A tot Z.

Diverse leden van onze vereniging hebben meegeschreven aan dit lezenswaardige boekje over het basisinkomen. Per letter van het alfabet is een woord gekozen dat een relatie heeft met het basisinkomen.

Het boekje is te koop in onze webwinkel.

Het boekje wordt ook gepubliceerd als feuilleton op onze website. Zie voor de reeds verschenen delen Feuilleton – Basisinkomen van A tot Z.