Basisinkomen vergroot duurzaamheid samenleving

The Corruption of Capitalism MASTER jacket.inddDe corruptie van het kapitalisme, of waarom beleggers gedijen en werk niet betaalt.

Er ligt een leugen ten grondslag aan het mondiale kapitalisme. Politici, financiers en bureaucraten over de hele wereld beweren te geloven in de vrije marktwerking, maar zij hebben het meest onvrij marktsysteem ooit gebouwd. Het is corrupt omdat inkomen vloeit naar aan de eigenaren van financiële, fysieke en intellectuele middelen ten koste van de samenleving

Dit boek onthult hoe het mondiale kapitalisme is gemanipuleerd ten gunste van de beleggers ten koste van ons allemaal en vooral van het “precariaat”. Een plutocratie en elite verrijkt zichzelf, niet door de productie van goederen en diensten, maar via het bezit van de activa, met inbegrip van intellectueel eigendom, geholpen door subsidies, belastingvoordelen, schuld mechanismen, draaideuren tussen politiek en bedrijfsleven, en de privatisering van openbare diensten.

Beleggingskapitalisme is verankerd door de corruptie van de democratie, gemanipuleerd door de plutocratie en door de elite gedomineerde media. Ondertussen, stagneren lonen en is de arbeidsmarkt veranderd door uitbesteding, automatisering en een productie op aanvraag, wat meer kapitaal op kapitaal genereert en een uitbreiding van het precariaat.

Dit boek laat zien dat kapitalisme gebaseerd op beleggingen zal leiden tot een opstand (der horden) en stelt een nieuw systeem voor de verdeling van inkomens voor dat zal leiden tot het verdwijnen van beleggingskapitalisme terwijl het de duurzaamheid van onze samenleving zal vergroten.

Het basisinkomen is een idee waarvoor de tijd is gekomen, en Guy Standing heeft ons als pionier begrip bijgebracht,niet alleen van het concept, maar van de uitdagingen waar aan moet worden voldaan: een snelle automatisering en de opkomst van een precaire werknemers voor wie de lonen afgeleid zijn van het werk zal nooit genoeg zijn. Als we in een tijdperk belanden waarin werk en vrije tijd vervagen, en werken losgemaakt wordt van het inkomen, is Standing analyse van vitaal belang.

Bron: https://www.bitebackpublishing.com/books/the-corruption-of-capitalism