Basisteam Assen met het OBi in de kerk

bt-assen-2-210916Op 21 september heeft BT Assen een meer dan succesvolle avond georganiseerd met als thema een Onvoorwaardelijk Basisinkomen (OBi) in de Adventskerk in Assen.

Er waren 4 uitstekende inleiders.

Willem Banning, Voorzitter van FNV Uitkeringsgerechtigden uit Arnhem

Jasper Honkoop, VVD raadslid uit Groningen

Antonius Nicola, Presentator VBi uit Steenwijk

Frans Kerver, eerste Nederlander met een basisinkomen uit Groningen

De zaal was gratis beschikbaar gesteld, de aankleding perfect en de techniek helemaal op orde.

Er was een uitgebreide boekentafel en ‘Gratis geld voor iedereen’ van Rutger Bregman was in ruime oplage aanwezig voor de verkoop.

Het aantal van 50 bezoekers viel zeker niet tegen, hoewel de organisatie op meer mensen had gehoopt.

Duidelijk was dat, afhankelijk van de inleider, er telkens op een andere manier naar het fenomeen basisinkomen werd gekeken.

Duidelijk was ook dat binnen het FNV men flink de trom roert over het basisinkomen; dat de VVD steeds genuanceerder naar het OBi kijkt; er wellicht veel hoop te verwachten is wanneer er met lokaal geld experimenteert zou worden en dat de ervaring leert dat het ontvangen van een OBi echt tot grotere onbevangenheid en nieuwe initiatieven kan leiden.

img_1622De forumdiscussie leidde tot interessante gesprekken, waaruit bleek dat de meeste aanwezigen zich al wel wat hadden laten informeren over wat een OBi zoal inhoudt. Dat maakte het gesprek met de inleiders des te interessanter.