Basisteams Basisinkomen in actie! Initiatieven vragen om support!

Nadat we net getuige hebben kunnen zijn van de inauguratie van Donald Trump, zijn we nu in min of meer stille afwachting van de komende verkiezingen in Nederland. ‘In stille afwachting’, omdat er nauwelijks enig wapengekletter is te bespeuren op het verkiezingsfront. Waar is het wachten op? Het is verdacht stil.

Zo niet bij de VBi. Bij BT Nijmegen heeft iemand een prachtig affiche ontworpen, waarmee kiezers opgeroepen worden vooral te gaan stemmen op een partij die positief over het basisinkomen schrijft in haar verkiezingsprogramma. Een duidelijk signaal.
Want er valt wel degelijk te kiezen voor een betere wereld. Belangrijk is dan dat we laten horen en zien dat introductie van het basisinkomen de samenleving echt een dienst zal bewijzen. Dat er niemand meer uitgesloten wordt en dat de inkomensongelijkheid daadwerkelijk wordt aangepakt.
Het zal ongetwijfeld een spannend jaar worden met verkiezingen in meerdere landen op het Europese continent.

  • Zijn er verkiezingen, maakt een BT een leuk affiche dat door het hele land verspreid kan worden.
  • Wordt er ergens een ‘kritische’ film gedraaid, staan VBi-leden na afloop te flyeren met onze folder!
  • Is een VBi-lid tevens lid van een politieke partij, organiseert deze een bijeenkomst voor de partijleden.
  • Onze folders neerleggen op leestafels of folderrekken in openbare gelegenheden: huisartsenposten; bibliotheken; gemeentehuizen; dorpshuizen; wijkcentra; etc.
  • Zijn er banenbeurzen: ontlopen de werkzoekenden onze VBi-leden niet.
  • Stelt één van onze leden een prachtige brief op met een oproep toch vooral het basisinkomen tot een belangrijk politiek streven te maken; zijn er anderen die deze brief naar diverse parlementariërs toesturen.
  • Er wil een Italiaanse studente stage lopen bij onze vereniging! Zij is helemaal vol van het basisinkomen. Prachtig om haar een plek te kunnen aanbieden en te begeleiden.

Het zijn allemaal voorbeelden van initiatieven die onze ondersteuning meer dan waard zijn.

De oproep moge duidelijk zijn:

Wees alert op verzoeken van ondersteuning; start zelf een initiatief; wijs andere op wat er zoal gaande is en stimuleer om mee te doen.