BIGBIC: wie bedenkt het beste plan om basisinkomen in te voeren?

The Big Basic Income Challenge is een nieuwe actie van de Stichting Basisinkomen 2018.
Met de BIGBIC worden alle jongeren en studenten uitgedaagd om het beste plan te bedenken hoe we het basisinkomen gaan invoeren in Nederland. Natuurlijk mag iedereen meedoen die zich ook zo jong van geest voelt dat zij/hij graag bijdraagt aan de invoering van het basisinkomen, ongeacht feitelijke leeftijd.

Door #BIGBIC wordt er nog meer gesproken over het basisinkomen. Jongeren die ermee aan de slag gaan komen met frisse en creatieve ideeën voor de samenleving van morgen. Dan zitten ze immers zelf aan de knoppen.

De bedenkers van deze prijsvraag zijn ervan overtuigd dat het basisinkomen een grote positieve bijdrage zal leveren aan een sociale, krachtige en welvarende samenleving.
Ter toelichting daarvan en als hulp bij het bedenken van een plan is er een mooi betoog onder de kop HET BASISINKOMEN IS VEELZIJDIG.

De organisatoren zoeken nog sponsors om de actie helemaal rond te krijgen – bijdragen zijn welkom.

De BIGBIC wordt gesteund door een aantal ambassadeurs, waaronder Alexander de Roo, voorzitter van de Vereniging Basisinkomen:
Basisinkomen wordt langzamerhand Mainstream. Steeds meer mensen en organisaties spreken er over. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Zelfs gevestigde instituties als de Wereldbank bevelen de regeringen van onze Aarde aan om een basisinkomen in te voeren. Voor de ontwikkelde landen geldt dat door toenemende flexibilisering en automatisering het oude systeem niet meer werkt. Dan komt vanzelf de vraag op de politieke agenda ”Hoe gaan we dat basisinkomen nu precies invoeren?”. Daarom juich ik dit nieuwe initiatief van een grote prijsvraag voor de beste invoeringsstrategie in Nederland van harte toe.

Redactie, juni 2018

NB. Begin 2019 is dit initiatief stopgezet wegens persoonlijke omstandigheden van de organisatoren.