BIP legt krans voor arbeidersbeweging en verwelkomt basisinkomen op 1 mei

1meiAmsterdam – Een delegatie van de Basis Inkomen Partij (BIP) legt op 1 mei een krans op de Dam om stil te staan bij het einde van de Dag van de Arbeid en als welkom voor de Dag van het Basisinkomen.

De arbeidersbeweging streed meer dan anderhalve eeuw voor de belangen van de arbeider en zorgde er voor dat een verzorgingsstaat gerealiseerd werd. De factor arbeid wordt echter steeds minder belangrijk door de huidige golf van automatisering en inzet van robots. Hierdoor neemt de werkloosheid toe en de macht van de werknemers snel af waardoor het sociale zekerheidsstelsel in sneltreinvaart kan worden afgebroken.

De arbeidersbeweging moet veranderen in een inkomensbeweging. Iedereen heeft recht op inkomen, niet uitsluitend mensen met een baan. De BIP roept daarom 1 mei uit tot de Dag van het Basisinkomen.

De BIP stelt: “Er is voldoende inkomen voor iedereen, maar geen arbeid.”
Deze partij wil een basisinkomen voor iedereen vanaf 18 jaar waardoor ieder in vrijheid kan werken, ondernemen en van het leven genieten. Het is niet nodig dat het grootste deel van de bevolking, dankzij het afbraakkabinet Rutte 2, ondergedompeld is in financiële malaise. Er is genoeg vermogen en inkomen voor ieder, het is alleen een kwestie deze gelijkmatiger over de gehele bevolking te verdelen.

 

Bron: http://basisinkomenpartij.nl/?p=1428