Brieven aan een Paralleluniversum 12. Afdeling Klantenreacties

toegift

suggesties

Dit is de twaalfde aflevering van de feuilleton Brieven aan een Paralleluniversum van de Duitse schrijfster Petra Keup. De eerste verscheen op 8 oktober 2017. Sindsdien publiceer ik iedere zondagochtend een hoofdstuk uit deze roman. De brieven zijn geschreven door Maximiliane Wonder-Licht, een ‘klant’, en gericht aan Valentin Graumann, de directeur van een instantie, die ‘Hartz-IV’, zeg maar de Duitse sociale bijstand, uitkeert.

Suggesties – Ideeën – Wensen
Hier hebt u de mogelijkheid suggesties voor verbetering te doen, kritiek te uiten of een pluim uit te delen:

 

 

Mijn eigen allerliefste man-O-Graumann,

suggesties ik wist toch, dat u ook graag streken uithaalt:

U inspireert me!
U windt me op!
U bent te gek!

Vat het woord ‘gek’ alstublieft niet op in zijn oorspronkelijke betekenis, ik zou mijzelf nooit toestaan om dat te beweren, maar eerder in de ware zin van het woord, want dat houdt beloften in.

Ik heb ideeën, geniale ideeën.
En wensen heb ik natuurlijk ook.
Met u zou ik moeiteloos een cabaret kunnen beginnen.

suggesties Daarnaast bent u nu ook met alle égards in mijn familie opgenomen en dat vind ik niet eens erg meer, nu ik weet dat u humor hebt. Zelfs mijn dochter staat er niet meer helemaal afwijzend tegenover … cabaret vindt ze namelijk waanzinnig.
Dat kunt u wel degelijk als een compliment beschouwen!

Misschien moeten we toch bij gelegenheid eens een wijntje gaan drinken. Mocht het voor u echter te heet onder de voeten worden, zich met een ‘hulpbehoeftige klant’ en wijn te bedwelmen, eten we er een ijsje bij en kunnen we hartstikke koel blijven.

suggestiesQua beroep tekenen zich nu natuurlijk ongelooflijke perspectieven af:
Ideeënmanager bij een ARGE-dienst.
Toverfee in de wachtkamer van een ARGE-directeur en als bijbaan cabaretière.
Mijn sollicitatiedossier is te vinden in uw pc.

 

Zij groet u,

Maximiliane Wonder-Licht,
uw eigen mallerd

Een overzicht van alle gepubliceerde hoofdstukken is hier te vinden.
Vertaling: Florie Barnhoorn

Wordt vervolgd op zondag 31 december 2017