Langere looptijd burgerinitiatief en eerste EU-UBI verloot

Ons Europese burgerinitiatief heeft nog weer extra maanden erbij gekregen. Was de einddatum precies een jaar na de start op 25 september 2020, na enkele keren verlengen is die nu op 25 juni 2022 gesteld.
Het eerste EU-UBI is verloot. Die eerste (door 480 particulieren gedoneerde) € 9.600,- gaan, verdeeld over 12 maanden, naar de jonge Lucie in Frankrijk.

Burgerinitiatief ECI-UBI loopt door tot 25 juni 2022

Corona heeft nogal wat gevolgen, slechte maar ook goede!

Want goede nieuws dat ons uit ‘Brussel’ bereikte is dat ons Europese burgerinitiatief nog weer extra maanden erbij heeft gegeven. Was de einddatum 25 september 2021 aanvankelijk precies een jaar na de start op 25 september 2020, na enkele keren verlengen is die nu op 25 juni 2022 gesteld. Dat is natuurlijk niet onbelangrijk. Die tijd willen we zo goed mogelijk gebruiken om zoveel mogelijk mensen op te roepen het referendum te ondertekenen.

Gelukkig worden de regels rond Corona weer wat soepeler en kunnen we binnenkort elkaar weer op straat gaan treffen. Dat opent mogelijkheden om mensen persoonlijk op te roepen het referendum te ondertekenen. We zullen gebruik maken van die ruimte door in elke provincie iets te gaan organiseren. Daar zullen we de komende maanden gebruik van gaan maken.

De petitie tekenen kan via deze link.

Française Lucie wint  eerste UBI4ALL lot

Wat fantastisch dat de eerste Europese trekking van de loterij heeft kunnen plaatsvinden. Die eerste (door 480 particulieren gedoneerde) € 9.600,- gaan, verdeeld over 12 maanden, naar de jonge Lucie in Frankrijk. Zij wist niet wat haar overkwam en was er zichtbaar blij verlegen onder. Zij vertelde dat er over het basisinkomen bij haar vrienden en onder veel jongeren in haar kring vaak wordt gepraat. En dat zij nu de gelukkige is, kon Lucie in haar eerste reactie nog maar nauwelijks geloven. We gaan de komende tijd hopelijk meer lezen/horen over haar ervaringen met dit extra geld.

Winnares Lucie uit Frankrijk

Wij gaan uiteraard door met deze Europese loterij, met als doel ook om burgers op te roepen de ECI-UBI te ondertekenen. Dat werd dan ook praktisch door iedereen van de tot nu toe ca 16.000 inschrijvingen gedaan.

Lees meer over de loterij via deze link.

Juni 2022