Congres over het Basisinkomen in Zürich, Zwitserland: 19 maart

Kongress zum GrundeinkommenIedereen heeft behoefte aan een inkomen, ongeacht wat men doet en of men werkt of niet. In de afgelopen jaren is de uitgifte van basisinkomen herhaaldelijk opgedoken in evenementen en in de media. Of het onvoorwaardelijk basisinkomen in de juiste richting wordt geleid is aan het Congres “Het nieuwe Zwitserland – Een culturele dynamiek” . waar het wordt besproken en onderzocht in een open vraag.

In het debat over het basisinkomen is over de vraag wat mensen doen als ze niets hoeven. Het basisinkomen geeft iedereen een veilige basis voor zelfbepaalde waarde binnen en buiten de werkgelegenheidkring. Een nieuw Zwitserland? Sociale, liberale, milieu-, economische, democratische, emancipatorische, poëtisch, kindvriendelijk … met meer cultuur.

Om de stemming te zetten voor het Congres wordt de avond tevoren, vrijdag 18 Maart, op 3sat een bijdrage over het basisinkomen uitgezonden om 20.15 uur. Zaterdag is bedoeld voor alle mensen die willen helpen de toekomst van Zwitserland vorm te geven. Op zondag is er een Brunch voor actievelingen die binnen een open workshop willen deelnemen aan de vormgeving en concrete aanpak door de basisinkomenbeweging.

Kongress zum Grundeinkommen
Die neue Schweiz – ein Kulturimpuls
am 19. März 2011 im Kongresshaus Zürich