Demonstratie VOOR basisinkomen Amsterdam zaterdag 19 september 13:00 uur

Op 19 september organiseert onze Vereniging Basisinkomen een demonstratieve bijeenkomst op het Museumplein in Amsterdam.
Alle partijen worstelen met de toeslagen affaire.  Daar moet een alternatief voor komen. Het basisinkomen is ideaal daarvoor.
Zet zaterdagmiddag 19 september in je agenda.
We beginnen om 13 uur.
KOMT ALLEN

Facebooktwitterlinkedinrssyoutubeinstagram
Stappen zetten VOOR basisinkomen
Op 19 september organiseert onze Vereniging Basisinkomen een demonstratieve bijeenkomst op het Museumplein in Amsterdam. Dit evenement is onderdeel van de tweede wereldwijd mars voor het basisinkomen. Vorig jaar op 26 oktober deden een kleine 200 mensen mee op de Dam. Dit jaar verwachten we minimaal  het dubbele aantal. Het Museumplein is ruim genoeg om ook met de Corona restricties verantwoord bij elkaar te komen.
Vorig jaar deden er 30 steden uit alle continenten mee. Dat gaan we dit jaar overtreffen. Nu al zijn er veel bijeenkomsten in Noord Amerika gepland.
We hebben sprekers uit  de praktijk en uit de politiek. De politieke partijen zijn nu bezig om hun concept verkiezingsprogramma’s af te ronden. Daarom is het van belang om met velen te komen en duidelijk te maken dat er nu stappen richting het basisinkomen gezet dienen te worden. De meerderheid van de bevolking is inmiddels voor invoering van basisinkomen. Vier jaar geleden was dat nog niet het geval. Vooral de kiezers van de progressieve partijen zijn duidelijk voor basisinkomen. En de weerstand bij de behoudende partijen is flink geslonken. Alle partijen worstelen met de toeslagen affaire.  Daar moet een alternatief voor komen. Het basisinkomen is ideaal daarvoor.
Zet zaterdagmiddag 19 september in je agenda.
We beginnen om 13 uur. (Eerder dus dan het tot nu toe genoemde 14:00 uur)
Het wordt rustig weer met 20 graden.
KOMT ALLEN
Alexander de Roo, Voorzitter, augustus 2020
bijgesteld in september
Locatie:
Zijkant van Museumplein bij bouwstroomput voor het podium
Honthorststraat 22, 1071 DG Amsterdam

OP HET PODIUM:

Wordt mogelijk nog aangevuld.