Donut D-Day was een groot succes!

De eerste Donut D-Day over de donut-economie van Kate Raworth was een groot succes. Ruim 300 mensen waren aanwezig in de Keijzersgrachtkerk te Amsterdam op 15 september 2018. Kate Raworth zelf was niet aanwezig maar had er voor gezorgd dat er een videoboodschap van haar werd getoond. Onderaan deze pagina is de playlist met filmpjes van de sprekers te zien.

Vanwege het enthousiasme van het publiek gaat het organisatieteam voor volgende Donut D-Day!

Harro Boven, Klaas van Egmond, Anne Knol, Herman Wijffels
  • Harro Boven ( Jonge Democraten) zette met jongensachtig enthousiasme uiteen dat een fatsoenlijk basisinkomen 1.200 € voor een alleenstaande, 1.800 € voor een stel en verdrievoudiging van kinderbijslag naar 300 € prima financierbaar is.
  • Prof Klaas van Egmond bepleitte monetaire hervorming. Onder meer een terugkeer van de gemeenschapsbank met een blauwe leeuw. Dat levert de overheid jaarlijks 20 tot 30 miljard € extra op en daarmee kun je die extra kosten voor dat basisinkomen hel goed mee betalen.
  • Anne Knol van Milieudefensie legde uit dat extra milieumaatregelen voor de onderkant van de maatschappij een extra financiële belasting vormen. Daarom is een hoger sociaal minimum een goed idee om het draagvlak voor milieu maatregelen te vergroten.
  • CDA’er Herman Wijffels bereidde ons voor dat we eerst een tocht door de woestijn moeten afleggen, maar dat in het ‘beloofde land’ ook sprake zal zijn van een basisinkomen.

 

Videoverslagen kun je vinden op de Youtubepagina van het Nederlandstalig Netwerk Basisinkomen of hieronder op de playlist

Website Donut D-Day: http://donutdday.nl/
Zie ook:
DonutDDay 15-9-18 – duurzaamheid, monetaire hervorming, basisinkomen – over de donut van Kate Raworth 
De menselijke maat terug in de economie (artikel in Linkerwang)
– Amsterdam, The Netherlands: Donut-D-Day Conference (Engelstalig verslag op de website van BIEN)

Oktober 2018