Elio di Rupo is voor een basisinkomen als de begroting maar klopt!

eliodirupoEén van onze Belgische actievoerders heeft een standaardmail inzake het OBI gestuurd aan  Premier Elio Di Rupo van België. Het antwoord dat zij ontving staat hieronder:

Beste,
Ik heb uw boodschap aandachtig gelezen.
Ik heb veel respect voor uw strijdlust. We hebben hetzelfde doel. Ik ben ook in de politiek gestapt en doe het nog elke dag omdat ik iedereen een waardig leven wil garanderen, ook de mensen die al heel wat tegenslagen gekend hebben.
Het onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen is een zeer mooi idee, dat mogelijk ooit werkelijkheid zal worden. Zo een beslissing heeft hele grote gevolgen voor de begroting. Alles zal uiteraard afhangen van de middelen die de staat ter beschikking heeft en in welke mate we de rijkdom kunnen verdelen. Dat wordt één van de grote thema’s in de volgende verkiezingscampagne. Voor mij is het alleszins een zeer belangrijk punt. We leven in een welvarend land, maar toch is er nog armoede. Dat is niet normaal. We moeten elke burger een waardig inkomen kunnen geven.
U kunt dus op mij rekenen om zowel nieuwe welvaart te creëren als om de sociale bescherming van iedereen te garanderen. Dat geldt voor elk project dat we ondernemen, ook voor het idee dat u met veel verve verdedigt.

Met vriendelijke groeten,
Elio Di Rupo