Amsterdam Donut DayDatum/Tijd
Date(s) - di 18 okt 2022
Hele dag

0 Download event: iCal

Categorieën


De inschrijving zijn open! Dinsdag 18 oktober vinden er verspreid over Amsterdam 13 Donut-Deal-sessies plaats. Sessies waarin initiatiefnemers en partners, dromers en doeners afspraken maken. Concrete afspraken richting een stad met een veilig ecologisch plafond en een eerlijke sociale basis – een stad in de donut. s’ Avonds komen alle ‘dealmakers’ in Pakhuis de Zwijger bij elkaar om hun deals aan het publiek te presenteren. Econoom Kate Raworth en sociaal ontwerper Kees Dorst denken mee. Wil jij er bij zijn? Meld je dan nu aan!

Lees het programma door.

Meld je aan voor het dagprogramma op onze website.

Meld je aan voor het avondprogramma bij Pakhuis de Zwijger.

Gedurende de dag vinden er verspreid door de stad vele sessies plaats. In west pakt de Donut Bakkerij afval aan. Hoe gaan we van afval naar impact door bewoners en ondernemers een stem te geven in het beleid? Samen met And the People organiseert Donut Bakkerij later op de dag een leersessie rondom de schaarste van grond in de stad voor waardevolle donut projecten. De Kaskantine buigt zich over de vraag ‘Hoe meten we de sociale indicatoren van de Donut op stad en buurtniveau?’.

Hoe meten we de sociale indicatoren van de Donut op stad en buurtniveau?

Campus Amsterdam en de Amsterdam Donut Coalitie organiseren een sessie over Donut en Onderwijs bij de Culture Club. Onder begeleiding van DEAL verkennen managers, onderzoekers, docenten, studenten en medewerkers de impact van hun onderwijsinstelling, lokaal en globaal. De Hogeschool van de Kunsten gaan in beraad over de Kennis en Innovatie Agenda Maatschappelijk Verdienvermogen. Hoe definiëren we maatschappelijk verdienvermogen en welke rol kan Donut Economie hierin spelen als framework?

Welke rol kan Donut Economie spelen in het definiëren van maatschappelijk verdienvermogen?

Op de HvA organiseren Centre of Economic Transformation (CET)YesAndMore en Innomics sessies voor ondernemers en bestuurders die donut economie willen verkennen. In een interactieve sessie deelt CET een sneak preview van een tool ontwikkeld door DEAL (Doughnut Economic Action Lab) en CET waarin bedrijven worden geholpen naar het diepe ontwerp van hun organisatie te kijken. YesAndMore trekt het vraagstuk vervolgens naar een regio niveau. Wat kan markten in de regio ‘fit for purpose’ maken? Welke rol kan meervoudige waarde creatie hierin spelen?

Wat vraagt de Donut aan het diepe ontwerp van bedrijven?

In Tolhuistuin komen een aantal grote netwerken uit de stad bij elkaar, waaronder Ma.ak020 en de Amsterdam Donut Coalitie. Hoe kunnen we als netwerken de krachten bundelen om de transformatie van de stad nog verder te versnellen? Later op de dag gaat Climate Cleanup samen met Regeneratie aan de slag om de handen ineen te slaan voor een Regeneratie campagne.

Hoe kunnen de Amsterdamse netwerken samen de stad verder versnellen? 

In de Groene Hub komen Lokaal geld Zuidoost, Amsterdam Nieuw West en Amsterdam City Rights samen om stappen te zetten met een lokaal circulair geldsysteem. Hoe kunnen we samenwerken om meerwaarde in onze omgeving te creëren waarin niemand wordt uitgesloten?

Als expertise centrum in Donut Deals gaat men bij de Groene Hub aan de slag met, je raad het al, donut deals. Zo gaat men onderzoeken wat er bij komt kijken om de Donut Deal ‘Samen SLIM circulair met Groen gas’ naar het volgende niveau te brengen. En hoe kan je de impact daarvan kwalitatief meten? Er is ook een nieuwe Donut Deal onderweg; de Fietsdokter. Fietsdokters uit de buurt worden ondersteund om kinderen te leren hun fietsen te onderhouden, repareren en hergebruiken. Ook benieuwd hoe je nou precies zo’n donut deal ontwerpt? Sluit dan aan bij de donut deal inspiratie sessie!

Kortom, er gebeurd ongelofelijk veel, dus sluit vooral aan! Wij hebben al prachtige nieuwe connecties zien ontstaan tijdens de voorbereiding van dit programma. Dit kan alleen maar mooier worden wanneer wij 18 oktober met zijn allen bij elkaar komen overdag en tijdens het avondprogramma bij Pakhuis de Zwijger.

Dus meld je aan!

Veel leesplezier!

Het Amsterdam Donut Coalitie team