Basisinkomen voor het klimaat

za 06 nov 2021, 12:45 – 16:00

Op zaterdag 6 november wordt er een klimaatmars gehouden in Amsterdam..

Ook is het Basisinkomen van de partij! Om 12.45 uur verzamelen op achter het Monument op de Dam in Amsterdam. We lopen mee met de nationale klimaatmars achter een eigen spandoek met als leuze:Datum/Tijd
Date(s) - za 06 nov 2021
12:45 - 16:00

0 Download event: iCal

Categorieën


We hebben 25 kleurige protestborden om ons herkenbaar te maken.
Meldt je aan via het contactformulier.
Om 12:45 uur verzamelen op achter het Monument op de Dam in Amsterdam.

Basisinkomen en klimaat

De ecologische crisis veroorzaakt vervuiling, opwarming en uitsterven van soorten.
We hebben veel hogere prijs nodig voor CO2 en meer belastingen op vervuiling om die mensen te bestraffen die vervuiling en opwarming veroorzaken.  Maar belastingverhoging alleen zal de ongelijkheid vergroten. Met een ‘vlakke’ belasting betalen de lagere inkomens in verhouding meer dan de hogere inkomens.
Toen Macron de belasting op brandstoffen vergrootte, vergrootte hij de ongelijkheid en vergat dat hij de inkomsten hiervan zou moeten uitkeren in de vorm van een basisinkomen. Dan pas wordt het haalbaar en populair.
We kunnen de dreiging van uitroeiing niet negeren. We zijn het aan onszelf en aan onze kinderen verplicht in actie te komen.

Waarom klimaatactivisten voor het basisinkomen zouden moeten zijn.

De Klimaatmars wordt georganiseerd door de Klimaatcrisis Coalitie, bestaande uit Milieudefensie, Greenpeace, Oxfam Novib, FNV, Fossielvrij NL, Grootouders voor Klimaat, Extinction Rebellion, Code Rood, de Goede Zaak en Fridays for Future.
https://milieudefensie.nl/doe-mee/klimaatmars