Interactief webinar: Duurzame innovatie in jouw lokale economieDatum/Tijd
Date(s) - vr 27 nov 2020
14:00 - 16:45

0 Download event: iCal

Categorieën


Op zoek naar innoverende oplossingen hoe we geld op onze levenskwaliteit kunnen afstemmen, staken 4 Vlaamse organisaties de koppen bij elkaar. Howest, Muntuit, FairFin en Happonomy nodigen u graag uit voor een interactief webinar waarbij we u willen informeren en inspireren over de mogelijkheden voor uw stad of gemeente.

De bedoeling is nieuwe perspectieven aan te bieden rond perceptie van geld alsook mogelijke pistes voor vernieuwing en verbetering van het sociaal-economisch welzijn van de inwoners van uw gemeente. U zal enkele bouwstenen meekrijgen om zelf in uw gemeente of stad aan de slag te gaan met een innovatief project dat niet alleen welzijn, maar ook duurzaamheid, klimaat en korte keten gunstig zal beïnvloeden.

Na een eerste uiteenzetting van munttypes en een basisinkomen, komen twee specifieke getuigenissen van een Vlaamse beleidsvoerder en een ervaringsdeskundigen aan de beurt. Zij zijn betrokken bij lokale projecten rond een gegarandeerd inkomen en/of een gemeenschapsmunt en willen u graag de impact ervan doen ervaren.

Daarna gaan we in op de concrete (juridische, financiële, organisatorische) stappen die u kan ondernemen om met een gelijkaardig project aan de slag te gaan. Tot slot, voorzien wij, naast een Q&A moment,ook een (optionele) virtuele breakout sessie van 30 minuten voor discussie en networking.

Zie de Vlaamse website Lokale Regeneratieve Economie