Feestelijke start Zwitserse volksraadpleging over Basisinkomen

Op zaterdagmiddag 21 April 2012  hebben geïnteresseerden is in het basisinkomen  de lancering gevierd van het burgerinitatief voor een Basinkomen in Zwitserland

Het programma voor het festival zag er als volgt uit

Uiterlijk 14 uur opende het basisinkomen pionier Daniel Hani het festival. De eerste handtekening van de Helvetia petitie is officieel van start gegaan. We zijn erg blij met de verschijning van rapper Big Zis. Bovendien hebben verschillende keynote sprekers aangekondigd, onder wie Adolf MuSchG, Ina Praetorius, Ursula Piffaretti, Albert Jörimann, Gabriel Barta en Enno Schmidt. Het is wasfeest voor het hele gezin. We waren te gast in het Schauspielhaus in Zürich, “scheepsbouw”, een oude fabriek in Zürich West.

Handtekeningen verzamelen

Het onvoorwaardelijk basisinkomen verandert in Zwitserland. Daarom is dit populaire initiatief een historische daad van een paar honderd mensen die deelnemen aan het  praten over het basisinkomen en het verzamelen van handtekeningen.

Velen beschouwen het basisinkomen zelfs voor gek en nemen het  idee niet serieus. Maar het aantal voorstanders groeit. Aan een ieder  is het nu zaak dat we de 100.000 handtekeningen kort en krachtig te verzamelen, en zo het debat naar een nieuw niveau tillen.

Op 21 April is het verzamelen van handtekeningen echt begonnen

Bron: http://15850.cleverreach.de/m/3606210/103391-9ab669abb0e79be69518b275a7900=d90

Petitie Zwitserland: http://www.bedingungslos.ch/index.php?id=79&L=0

Meer over de petitie: http://bedingungslos.ch.chopin.ch-meta.net/…Newsletter+Volksinitiative+Grundeinkommen