Gelijkheids Geld Systeem – Basisinkomen en minimumloon

Er zijn diverse uitingen van het Equal Money System. Omdat men men zich ook het basisinkomen bezig houdt hier wel een vermelding tussen de modellen. Het is een systeem van de Equal Life Foundation (ELF).

In het ELF systeem is er niet echt een onvoorwaardelijk basisinkomen, er wordt gesteld dat wanneer je werk hebt dat als minimum een loon hebt dat het dubbele bedrag is van het basisinkomen, je basisinkomen vervalt.

Uitleg:

Wat ‘anders’ is in ons voorstel is dat de prikkel om te gaan/blijven werken blijft bestaan zowel naar een bepaald aantal mensen als ook naar de ‘oppositie’, die nu veel minder zullen ‘reageren’ op het basisinkomenidee; het vormt aldus een correctie op het huidige kapitalisme. Er zijn de komende decennia nl. vele/alle handen nodig om de consequenties van de vernietiging en vervuiling van de aarde op te ruimen/lossen.

Een uitspraak is:

Een Gelijkheids Geld Systeem zul je niet hoeven financieren want het kapitaal zal leven zijn dus het zal een intrinsieke waarde hebben en wanneer een persoon geboren wordt is die waarde automatisch beschikbaar, je hoeft die niet te creëren, die is al gecreëerd, die bestaat al.

Een andere uitspraak is:

Eén van de grote zorgen van mensen is dat: “als iedereen een bestaansloon krijgt, wie gaat dan al het vuile werk doen?” omdat niemand dat wil doen. Dus, in een basisinkomenbenadering is het van vitaal belang om het ‘bestaansloon’ of het ‘basis minimumloon’ te veranderen en hier is het aangeraden dat het tenminste dubbel de basisinkomengarantie is, zodat het een motivatie is voor mensen die een extravaganter of luxueuzer leven zouden willen leven om werkelijk het werk te doen – dus of het een conciërge is, een wegwerker, een tuinman, een kinderoppas – wie dan ook er werkt en dus niet afhankelijk is van de basisinkomengarantie, krijgt een minimumloon dat dubbel de basisinkomengarantie is, hetgeen zal verzekeren dat er motivatie is voor mensen om het werk te doen en voor diegenen die hun leven willen verbeteren, terwijl de basisinkomengarantie verzekert dat iedereen genoeg heeft om zichzelf fatsoenlijk te bedruipen.

Nog even een verduidelijking:

Met een basisinkomengarantiesysteem bestaat de nood aan werkeloosheids-uitkering, verzekering, toelagen, pensioenen en levensverzekering niet langer. De hulpbronnen die zijn geplaatst binnen de aandeelhouding van de burgerij is hetgeen de basisinkomengarantie faciliteert en men verwerft voordeel van je aandeelhouding wanneer je werkloos bent of wanneer je met pensioen bent of wanneer je op de één of andere manier ‘beschadigd’ bent en je niet kan werken – zodat er nooit een periode is waar men zonder het noodzakelijke kapitaal is om werkelijk een leven te onderhouden. Dus de industrieën die momenteel profiteren van al deze dingen die verkeerd kunnen gaan in een persoon’s leven hoeven niet langer te bestaan, omdat er simpelweg geen nut voor is omdat je basisinkomengarantie al de punten faciliteert en ervoor zorgt dat niemand ooit zonder kapitaal is wanneer ze werkloos zijn of als je in een ongeluk bent geweest en je niet kunt werken = je zult steeds een inkomen hebben; of als je een familie bent en de kostwinner sterft, heeft de familie nog steeds een inkomen.

http://ademtochtnaarleven.blogspot.com/2013/06/basisinkomen-en-minimumloon.html?spref=tw

Het origineel hiervan is te vinden bij een stuk op een engelstalige blog: Basic Income Can Save Capitalism http://creationsjourneytolife.blogspot.com/2013/06/day-418-basic-income-can-save-capitalism.html

https://www.youtube.com/watch?v=JtQchnSQZFE

https://basisinkomen.nl/wp/het-equal-money-system-geeft-een-onvoorwaardelijk-basisinkomen/

https://eqafe.com/p/veelgestelde-vragen-gelijkheids-geld-systeem-deel-1
https://www.youtube.com/watch?v=KmWv-0zcLy4