Gratis geld. Hoe kan dat nou?

Infograph door Hub Coumans, juni 2020

Het lijkt dat iedereen het erover eens dat meer mensen vanuit zichzelf achter het OBI staan. Dan moet ik wederom denken aan social media. In de denktank basisinkomenen ook in externe bronnen, komen veel uitwerkingen en details naar voren. Uiteraard is dat belangrijk om een OBI serieus te kunnen overwegen, maar wat bewustzijn en een emotionele voorkeur hebben (waar “buitenstaanders” zich door laten leiden) denk ik dat een andere methode effectiever is om meer mensen te bereiken en te interesseren. Zeker omdat de specifieke keuzes hogerop gemaakt moeten worden. Des te meer reden om ons hier te richten op simpele aantrekkelijkheid / relevantie.

Eerder liet ik me uit over de twijfel of de voordelen van een OBI wel bij degenen bekend is die er wellicht het meeste baat bij hebben.
Daarom ontwierp ik deze infographic.
Zelf dacht ik ook aan simpele leuzen om aandacht te trekken, zie de bijlages. Dit is maar even een gooi van drie snelle voorbeelden natuurlijk. Maar het principe moet zijn: geen moeilijke woorden, maar aanspraak op gevoel. Zo ook: niet 20 keer solliciteren naar een niet bestaande baan voor een bestaan.

Hub Coumans ,   juni 2020