GroenLinks belooft niet veel goeds voor het Basisinkomen, geen woord, het taboe gaat door!

groenlinks bram van ojikUPDATE: Wordt Bram van Ojik de opvolger van Jolande Sap? Is er hoop voor het Basisinkomen bij GroenLinks?

Afgelopen week ( voor de verkiezingen van 2012)kwam Bram van Ojik in het nieuws. Dit kwam doordat hij op plaats 2 van de kieslijst van GroenLinks kwam te staan. Bram is de schrijver van het boekje Basisinkomen: van veenbrand naar gidsland, dat hij in 1981 schreef voor de toenmalige Politieke Partij Radicalen (PPR).

Op het net is het boekje niet te vinden (hadden we toen al internet?), wij proberen in contact te komen met Bram voor een exemplaar, maar de laatste stap is aan Bram. Misschien dat iemand de publicatie nog kan vinden, wij zouden graag een pdfje er van hebben voor publicatie. UPDATE: in de bibliotheek van het Henry George & Edward Bellamy Institute is een exemplaar gevonden en ingescanned, zie link onderaan dit bericht.

De video van Bram voor GroenLinks belooft niet veel goeds voor het Basisinkomen, geen woord, het taboe gaat door!

Naam: Bram van Ojik
Geboortedatum: 22 september 1954
Opleiding: Doctoraal Economie (1980)
1998-2012: Werkzaam op het ministerie van Buitenlandse Zaken als onder meer directeur Voorlichting, ambassadeur te Benin, directeur van de Inspectie, en directeur Sociale Ontwikkeling.
1994-1998: Freelance journalist, voorzitter Vereniging Milieudefensie, campagneleider en voorzitter programmacommissie GroenLinks.
1993-1994: Tweede Kamerlid GroenLinks
1990-1993: Beleidsadviseur (Oxfam)/Novib
Recente/relevante nevenactiviteiten: Bestuurslid Nederlands Instituut voor ‘Multi Party’ Democratie (tot 2010), lid redactieraad OneWorld.

Bron: http://verkiezingen.groenlinks.nl/node/85339

Boekje in de uniebieb van Groningen: http://catalogus.ub.rug.nl/DB=1/LNG=EN/PPNSET?PPN=05524167* alleen daar te lezen.

Er is een exemplaar bij het Henry George & Edward Bellamy Institute http://www.henrygeorge.nl/ Stond even online maar gelukkig gedownload: 

Onze kopie: PPR_basisinkomen.pdf (40,67Mb) om te downloaden