Het Basisinkomen, volle kracht vooruit !! Symposium in Rotterdam, 23 januari 2017

 Maandagmiddag 23 januari 2017 van 13:00 -17:00 uur organiseert De petitie Basisinkomen2018 een symposium.
Plaats: Rotterdam, Erasmus Universiteit (Woudestein), Forumzaal van het Erasmus Expo en Congrescentrum.De entree is vrij, wel vragen we na afloop een vrijwillige bijdrage op basis van waardebepaling achteraf.

Het is belangrijk dat je je vooraf aanmeldt want de zaal heeft plek voor max. 220 mensen. Je kunt je hier aanmelden. Toegangsbewijzen worden toegewezen op volgorde van aanmelding, dus wie het eerst komt…..

Dagvoorzitter Wouke van Scherrenburg, verwachte sprekers

  • Reinier Castelein, voorzitter Vakbond de Unie,
  • George van Houts, theaterman,
  • Jan Rotmans, kantelingsprofessor (EUR)
  • Ton Stuy, werkgever.

 

Toelichting uit de  Nieuwsbrief van Basisinkomen 2018 (december 2016):

Het basisinkomen staat nog steeds volop in de aandacht.
Graag praten we je bij over het belangrijkste nieuws rondom ons burgerinitiatief.

Overhandiging handtekeningen aan Tweede Kamer
Op dinsdag 25 oktober hebben we 58.675 handtekeningen symbolisch overhandigd aan een aantal Tweede Kamerleden. In het filmpje zie je een korte impressie

https://www.youtube.com/watch?v=4N1V4qra5Wc

Prima publiciteit rond overhandiging
De overhandiging in de Tweede Kamer heeft de nodige aandacht in de pers gekregen. RTL Nieuws, AD en Telegraaf hebben er over bericht. De twee kranten hebben zelfs gepeild hoeveel steun het basisinkomen geniet. Bij het AD was 44% van de 37.000 deelnemers voorstander en bij de Telegraaf was dit 39% van de 7.800 deelnemers. Bemoedigend, we weten wat ons nog te doen staat, er is namelijk nog veel koudwatervrees en onbekendheid bij tegenstanders.

Tweede Kamer gaat niet over tot behandeling
Helaas, de commissie voor de burgerinitiatieven heeft 15 december besloten niet tot behandeling over te gaan van ons uitdagende voorstel om het basisinkomen in 2018 in te voeren. De belangrijkste reden is dat niet voldaan is aan de voorwaarde dat het onderwerp de afgelopen twee jaar niet is behandeld. Het TK-lid Norbert Klein – afgesplitst van 50Plus – heeft een initiatiefnota basisinkomen ingediend, nadat wij al gestart waren met ons burgerinitiatief. In onze ogen een zwak argument aangezien we met inmiddels > 65.000 handtekeningen een sterkere stem vormen dan dhr. Klein, die bij de TK-verkiezingen in 2012 3.511 voorkeursstemmen kreeg.

Basisinkomen, Volle Kracht Vooruit !!
Niet getreurd, dan nodigen we de politieke partijen zelf uit, we hebben namelijk een prachtig symposium georganiseerd op 23-1-2017.

23-12-2016