Help Sander over de Brug

Na Sander en de kloof was er een prijsvraag. Als beste oplossing om de kloof te dichten werd het welvaartsdividend gekozen (basisinkomen).
Sander negeert deze brug en komt met een jubelton.
Onze vereniging gaat flyers uit delen om hen over de goede brug te helpen

Sander Schimmelpenninck ( Volkskrant columnist, daarvoor 7 jaar bij Quote) was goed bezig met het TV programma Sander & de Kloof. De VPRO vroeg het publiek om oplossingen. Uit 900 inzendingen koos het publiek basisinkomen. Helaas ziet Sander daar niets in. Nergens legt hij uit waarom niet.

Sanders oplossing is iedereen een jubelton en het CDA idee van maatschappelijke diensttijd voor iedereen.

Als activist heb ik meegemaakt hoe negatief zelfs GroenLinks kiezers regeerden op van 10.000 euro voor jongeren. Laat staan 100.000 euro voor jonge burgers van 25 jaar. En je bent niet vrij in de besteding…. Een onderneming beginnen, een huis kopen, beleggen in een staatsfonds mag wel van Sander, maar niet om schulden af te lossen of een Ferrari te kopen…..en recente immigranten krijgen het ook niet.

Daarnaast is het probleem is Sander de toeslagen, belastingkortingen en de gevangenis die bijstand heet, grotendeels laat voortbestaan. Hij begrijpt niet hoe de onderkant van Nederland moet overleven. Hij wil de toeslagen (20 miljard) afschalen of afschaffen….zelfs de ChristenUnie begrijpt het beter….zij schaffen met als D66 de toeslagen helemaal af. Sander laat de inkomensafhankelijke belastingkortingen (70 miljard) voortbestaan…daarmee blijft de armoedeval voor iedereen die minder dan Modaal verdient. Ook aan de bijstand doet hij niets…zelfs de SP pleit voor regelvrije bijstand.

Sander is een ouderwetse socialist. ‘ Werk is namelijk nog altijd de enige … ’route voor sociale stijging’.  Hij keurt parttime werk af. Zijn ideaal is Zweden. Daar bestaan geen religieuze scholen maar wel een middenschool, waar selectie pas later plaatsvindt. Goede ideeën, maar nauwelijks omstreden. De voorzitster van de JOVD kreeg applaus op het VVD congres in juni 2022 toen ze voorstelde de middenschool in te voeren.

De Vereniging Basisinkomen gaat een flyer HELP SANDER OVER DE BRUG uitdelen

  • maandag 23 januari tussen 19 en 20 uur bij de ingang van het Nieuwe de la Mar Theater ( Marnixstraat 402, A’dam),
  • woensdag 25 januari 19-20 uur Stadsschouwburg Deventer ( Leeuwenbrug 2),
  • 31 januari 19-20 uur de Vereeniging Nijmegen (Keizer Karelplein 2D).

Doe ook mee. Meld je bij info@basisinkomen.nl

Alexander de Roo, voorzitter Vereniging Basisinkomen, januari 2023

Achtergrond

 

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab