Het nieuwe lijsttrekkersdebat 10/9 De Balie Amsterdam

Facebooktwitterlinkedinrssyoutubeinstagram

Het nieuwe lijsttrekkersdebat
Maandag 10 september, 12.00 – 14.30 uur, De Balie Amsterdam

Met o.a. de Anti Europa Partij, LibDem, Libertarische Partij, Mens en Spirit, , Nederland Lokaal, De Piratenpartij en de twee partijen die voor een Basisinkomen gaan: Partij van de Toekomst en SOPN.
Acht lijsttrekkers in debat
In de aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen debatteren acht lijsttrekkers van acht nieuwe politieke partijen in De Balie in Amsterdam.  Het debat wordt livestream uitgezonden, neutraal gemodereerd en is vrij toegankelijk voor pers en publiek. Na afloop van het debat zijn de lijsttrekkers beschikbaar voor interviews.

Nieuwe Politiek
Het nieuwe lijsttrekkersdebat is een gezamenlijk initiatief van de acht politieke partijen en is zonder budget via social media en crowdsourcing tot stand gekomen.  Het debat wil een bijdrage leveren aan een maatschappij en een politiek bestel waarin nieuwe geluiden vrijelijk gehoord en gewogen kunnen worden.

Uitdagers van de gevestigde orde
Tijdens het debat presenteren de lijsttrekkers zichzelf en de politieke speerpunten van hun partij. Ze worden bevraagd door een kritisch panel van journalisten en wetenschappers.  Na de voorstelronde volgen twee debatronden waarin de visies van de gevestigde partijen in beeld getoond worden en de acht uitdagers, in reactie daarop en in onderling debat, alternatief beleid verdedigen.

 

Bron: http://www.debalie.nl/artikel.jsp?articleid=462937