Hoe belangrijk vakbonden kunnen zijn voor het basisinkomen

Sign Now!Sinds begin oktober zijn de organisatoren vn het Europese Burgerinitiatief voor Onvoorwaardelijk Basisinkomen in Bulgarije in contact met CITUB – de organisatie van vakbonden in Bulgarije[1]. Professor Guy Standing, auteur van “Het Precaraat”, stelde hun voor aan de voorzitter van CITUB, die in een persconferentie aangekondigd dat de vakbonden  het ECI-UBI steunen. Sinds toen is er niet echt iets gebeurd – vakbonden zijn groot en dus traag, maar “BIG” . Maar de organisatie in Bulgarije gaf niet op! Aangezien zij ook de steun van de Unie van de economen in hoedanigheid van Prof.Krastyo Petkov kregen,  zagen beide organisaties hun kans om met het ECI-UBI om een verandering te bewerkstelligen in Bulgarije. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

Deze week (6/1/2014) zijn diverse radiostations in Bulgarije begonnen met interviews, participeren we op tv en kranten kondigen de steun van CITUB aan de ECI UBI aan . Gisteren hebben de Bulgaarse vakbonden een link naar de petitie op hun website gezet en een persbericht verstuurd . Wij als ECI-UBI stuurde ons persbericht ook. Vandaag waren we op tv. Morgen zijn we op tv en het verzamelen van handtekeningen op papier op het grootste plein in Sofia  gaat samen met de Confederatie van de gepensioneerden in Bulgarije van start.
Op vrijdag zijn we uitgenodigd bij een andere TV , TV + die gaan een documentaire met ons filmen – Prem Sajeev , Prof Krastyo Petkov en ondergetekende.
Sinds gisteren is de CITUB begonnen met het verzamelen van handtekeningen op papier in het hele land , laten we hopen op een wonder in de laatste 6 dagen van het Burgerinitiatief, dat een groot aantal handtekeningen opgehaald wordt en dat we het  armste land van de EU bewust maken van het Basisinkomen! Laten we hopen dat dit zal bijdragen aan het totale quotum voor alle landen in Europa!

tsvete

Ik zou zeggen dat het resultaat van vandaag is het begin van oogst van de vruchten van 9 maanden hard werken door Prem Sajeev ,  Boby Angelov en ondergetekende, die de afgelopen maanden elkaar ondersteunden in het werk voor het Basisinkomen in Bulgarije!

Tsvelelina Kalyasheva

Noot van de redaktie: De cijfers van de aantallen ingevoerde handtekeningen stegen plots van tientallen naar duizendtallen per dag, nadat de persconferentie is geweest, zoals op het bovenste plaatje te zien is.  

Het ECI-UBI ONDERTEKENEN KAN VIA
HTTP://SIGN.BASICINCOME2013.EU
l
aatste mogelijkheid is op 14 januari 2014 tot 23:59
voor of na 14 januari kun je extra teken via
https://secure.avaaz.org/nl/petition/our_chance_to_end_poverty

[1] http://knsb-bg.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2914:izticha-srokyt-za-podkrepa-na-bezuslovniya-bazov-dohod-v-es-07-01-2014&catid=248&Itemid=283