In memoriam Florie Barnhoorn – Basisinkomen: Idee van de hoop

Deze week bereikte ons het droeve bericht dat Florie Barnhoorn op 6 januari is overleden. Ze was 67 jaar oud en kwam ongeveer een jaar geleden met buikklachten versneld terug van een verblijf in Senegal, is daarna behandeld in het LUMC maar helaas zonder langdurig positief resultaat.

Florie was actief voorstander van basisinkomen, trouw lid van de VBi vanaf 2014 en maakte sinds 2016 deel uit van de redactie van de website van onze vereniging. Zij ontbrak ook nooit op onze algemene ledenvergaderingen, maar bescheiden als ze was, nam ze altijd achterin plaats.
Ze had ook een eigen website gewijd aan het basisinkomen met als naam te Basisinkomen: Idee van de hoop, met een schat aan tekstuele bijdragen en veel vertalingen uit het Frans, Duits en Engels.
Ook schreef zij een aantal artikelen voor de website van de internationale organisatie voor basisinkomen BIEN.

Een belangrijke bijdrage is dat ze de ‘Briefe an ein Paralleluniversum’ vertaald heeft in het Nederlands. Zij heeft met enthousiasme hieraan gewerkt en met de Duitse auteur (Petra Keup) regelmatig contact over gehad. Bij ons op de website verschenen als een ‘feuilletonParallel Universum, gedurende een halfjaar elke zondag een aflevering. Een knap staaltje werk.

Al haar bijdragen op onze website zijn te vinden via deze link, de artikelen op de website van BIEN hier.

We missen in haar een warm en betrokken persoon en vakkundig vertegenwoordiger van het streven naar de invoering van het basisinkomen.

Bestuur en redactie website, 9 januari 2020