Interactieve online reis naar het OBI

Tussen vijf en tien minuten per videoreeks duurt deze interactieve zoektocht naar het BasisInkomen. Elke vraag behandelt een aspect van het BI.  Het zijn vragen die trouwens telkens weer opkomen bij elk van ons die graag meer wil weten over het BI. De presentatievorm is interessant en maakt nieuwsgierig. Met een klik open je een video waarin stellingname, opinie enzovoort.

De thema’s zijn geordend volgens een bepaald stramien. Eerst een korte inleiding over de problematiek die opgenomen wordt in de bepaalde video – met de scherpe bijdragen van critici van het BI ondermeer- of mensen die het BI nog niet helemaal ontdekt en/of begrepen hebben. Dan volgen de bedenkingen en overwegingen van de voordelen binnen de bepaalde vraag rond het BI en op het einde volgt dan meestal een grappige en optimistische redenering mbt het Basisinkomen.

Deze interactieve videopresentatie is, ondanks enkele tekortkomingen, zeker te verwelkomen! Het is eens iets anders  het BI te ontdekken, meer ludiek en prettig om er iets over te leren ook! Er zijn dan misschien wel enkele zwakke punten, maar iedereen die het ene luikje opent van deze videopresentatie en dan, omdat niet alle vragen beantwoord zijn, een nieuw luikje opstart, zal zijn weg vinden naar het BasisInkomen en nieuwsgierig worden naar meer!

Deze videopresentatie is in het Duits en is terug te vinden op: http://bge-interaktiv.de/index.html

Meer uitleg in het Duits:  https://www.grundeinkommen.de/09/04/2012/interaktive-hinfuehrung-zum-grundeinkommen-ist-online.html#more-2382

 Bron: http://basicincome.be/nl/interactieve-online-reis-naar-het-obi/