Italie heeft nu de week voor het basisinkomen!

logo reditto tutti tutteVan 15 tot 21 oktober … een Italiaanse week voor het basisinkomen!

Afgelopen juni, is een brede coalitie van groepen, sociale netwerken, partijen, bewegingen, commissies, collectief een campagne gestart voor een basisinkomen in Italië. Een het initiatief European Alternatives dat campagne voert rond een voorstel voor een wet van die  de vaststelling beoogt van een garantie-inkomen voor werknemers, werklozen,  jonge mensen, vrouwen en werkende armen.

De onderstaande video is bedoeld voor online verspreiding, en is bedoeld als een instrument om het Europese Burgerinitiatief (EBI-ECI), alsmede een bredere bewustwording rond basisinkomen te bevorderen. Met Italiaanse ondertiteling wordt deze momenteel gebruikt om de Italiaanse campagne voor een minimum inkomen te ondersteunen.

Iedereen is welkom deze te gebruiken en de video te verspreiden voor onze gemeenschappelijke zaak!Een campagne die is gericht op de heropleving van de fundamenten van een Europees sociaal model die het neoliberale beleid hebben ondermijnd voor een Welfare to universele steun maatregelen om ervoor te zorgen de mensen, tot een herverdeling van de rijkdom te doen herleven en in het middelpunt van het politieke debat garanties, rechten , de vrijheid van keuze van het volk.

Het wetsvoorstel van de populaire initiatief voor het sociaal minimum in Italië werd gelanceerd in juni (en blijft voor de inzameling verklevingen en ondersteuning) loopt af in december: de minimale doelstelling is het bereiken van ten minste 50.000, maar u kunt meer doen! Verzamel duizenden handtekeningen is om een politiek signaal en sociale belang, geven zowel aan de samenleving en aan de Italiaanse politiek. Maar niet alleen deze campagne maakt het mogelijk de kans om inkomsten en rechten te bespreken, om te spreken met het bedrijf, in de straten, pleinen, universiteiten, werkplekken, met jongeren, vrouwen, tijdelijke werknemers, studenten. Kortom, een geweldige kans voor communicatie en sociale initiatief dat geeft meer kracht om een nieuw tijdperk van de rechten van het gewaarborgd inkomen.

Daarom, naast de vele initiatieven die al uitgevoerd tijdens deze maanden en gepromoot door de deelnemers aan de campagne, vinden wij het belangrijk om de oprichting van een gemeenschappelijk optreden voor te stellen: “DE WEEK VOOR het basisinkomen” 15 oktober tot 21.

http://www.redditogarantito.it/
Video geproduceerd door Europese alternatieven.
Geïllustreerd door Sarah Tarquini, motion graphic en animatie van Richard Clare. Muziek door David Fanfano.
Geschreven en geregisseerd door Severine Lenglet, Cecilia Anesi en Giulio Rubino, onder toezicht van Alessandro Valera, Lorenzo Marsili en Niccolo Milanese.

Vertaling: Google
Voor een betere vertaling vanuit het Italiaans houden wij ons aanbevolen, stuur deze naar de webmaster via het contactformulier