25 jarig jubileumcongres Vereniging Basisinkomen – Maastricht 29-31 jan. 2016

Facebooktwitterlinkedinrssyoutubeinstagram

Beste VBi vrienden,

Wij hebben het genoegen u uit te nodigen aan de viering van de 25ste verjaardag van de Vereniging Basisinkomen, die zal worden gehouden van 29-31 januari 2016 in Maastricht,

De laatste tijd is er veel controverse en misverstanden met betrekking tot de definities in Nederland over allerlei initiatieven met betrekking tot het universele basisinkomen (UBI) tussen groepen zo verschillend als activisten, burgers, leden van gemeenteraden, wetenschappers, politici, opinieleiders. Uiteraard is de belangrijkste kwesties voor het basisinkomen beweging in ons land – evenals voor Ubie en BIEN – zijn deze dagen vragen over de voordelen en nadelen van de invoering van een gedeeltelijk basisinkomen en vragen rond de beloften en beperkingen van experimenten met een basisinkomen.We hopen een interessant programma te presenteren door het aanpakken van deze problemen in een bredere, internationale setting.Dus al onze vrienden uit Nederland en uit het buitenland worden uitgenodigd om deel te nemen, zodat wij deze vijfentwintigste verjaardag een echt internationaal evenement te maken. We presenteren het volgende programma:

29 januari
De nadruk zal liggen op de leden van onze vereniging en dan met name wat de verschillende Basisteams in diverse gemeenten hebben ondernomen tot dus ver en wat hun plannen voor de nabije toekomst zullen zijn. Daarmee is evenement in het Nederlands.
In de avond zal er een gezamenlijk een buffet zijn. Na afloop is er de mogelijkheid te dansen op een Salsa-avond.

30 januari
Er zal een internationaal congres in het Engels zijn. Alle leden van Ubie en BIEN zijn welkom net zoals alle leden van onze vereniging. De belangrijkste vraag die in de loop van de dag zal worden besproken is Welke rol voor een bescheiden deelname inkomen?. Korte inleidingen zullen worden gegeven door Guy Standing, Philippe van Parijs, Enno Schmidt en Sjir Hoeijmakers. Er zal voldoende tijd voor discussie zijn. Zie keynote spreker pagina.

In de avond zal de focus liggen op een andere dringende Beloften en beperkingen van de proefprojecten en gecontroleerde experimenten. Moeten we meer regelingen voor hen of niet? We hopen dat de kwestie een levendig debat tussen de dag keynote sprekers en deelnemers zal lokken.

31 januari
Vijfentwintig jaar geleden op deze zelfde dag, onze vereniging opgericht. Laten we vieren dit opmerkelijke begin / feite met de verhalen die we vertellen. Erica Scott, Sérgio Alvès en Wiebke Fercho zullen spreken over de rol van verhalen en vertellingen als cruciale ingrediënten in communicatie in het streven naar een duurzame samenleving, alsmede van het belang van het in acht nemen van persoonlijke waarden bij het ontwerpen van een verhaal voor een initiatief met de bedoeling een maatschappelijke verandering teweeg te brengen. Zij zullen ook de resultaten van hun studie presenteren met de analyse van het Europees burgerinitiatief voor een onvoorwaardelijk basisinkomen van 2013 in samenspraak met de waarden van de bevolking van de Europese Unie . Ten slotte zullen zij kort presenteren hoe we  een beter verhaal voor het initiatief van een onvoorwaardelijk basisinkomen kunnen ontwerpen.  Zie keynote spreker pagina.

Na afloop is er een Ubie werkconferentie die open staat allen Uiteraard worden alleen Ubie leden bevoegd om definitieve besluiten te nemen.

Al deze activiteiten vinden plaats in Stayokay Hostel Maastricht.

Meer informatie in het engels en voorhet programma: http:/basisinkomen.org