Kick-off blockchain hackathon, pleidooi voor basisinkomen

Door  nieuwe technologie kunnen we  de wereld veel efficiënter organiseren. Wij kunnen zelf beslissen wat en hoe we bouwen. De toekomst ligt dus in onze eigen handen. Laten we  ontwerpen in het algemeen belang. 
Bijna vanzelfsprekend komt dan ook het onvoorwaardelijk basisinkomen om de hoek kijken. 

Van 5-8 april vindt in Groningen de tweede editie van de grootste blockchain hackathon ter wereld plaats. Er zijn 8 thema’s (“tracks”) waar teams zich op  kunnen inschrijven. Een van de tracks is de “machine economy”.

Zoals al eerder aangekondigd op de site van Vereniging Basisinkomen, zal Hilde Latour (bestuurslid internationale betrekkingen van Vereniging Basisinkomen) teams die hun idee willen koppelen aan het basisinkomen binnen deze track coachen. Op 8 februari jl. was de kick-off bijeenkomst van de track machine economy (in Amsterdam). Een zeer inspirerende bijeenkomst met twaalf sprekers, waar het inzetten van nieuwe technologie ten behoeve van een betere wereld de rode draad was. Zoals de host van deze track, Jan Peter Doomernik, aankondigde: “this is the track for crazy shit”.

De kern van zijn boodschap is dat we door de nieuwe technologie nu in staat zijn om de wereld veel efficiënter te organiseren en als wij degenen zijn die de machines en ook de interacties tussen de machines bouwen, dan kunnen wij zelf beslissen wat en hoe we bouwen. De toekomst ligt dus in onze eigen handen. De expliciete opdracht van de track machine economy is om te denken en te ontwerpen in het algemeen belang.

Bijna vanzelfsprekend komt dan ook het onvoorwaardelijk basisinkomen om de hoek kijken en in een pitch van 5 minuten heeft Hilde Latour de aanwezige teams en het overige publiek een beeld gegeven van hoe dat er dan uit zou kunnen zien. Tijdens de hackathon in Groningen zal zij voor de teams beschikbaar zijn om alle informatie te geven die zij nodig hebben over het onderwerp basisinkomen.

20 februari 2018
Meer berichten over blockchain en basisinkomen via deze link.