Tip voor een mooiere samenleving

Het is een onzekere toekomst. En het nu is ook niet echt alles. Tenminste, voor veel mensen op de wereld. En voor jou hoogstwaarschijnlijk ook niet. Je moet zien te overleven en hard werken zodat je geld verdient om je huur of je hypotheek te kunnen betalen.

Gelukzaligheid

Misschien verdien je iets meer en kun je een mooier huis en een grotere televisie kopen, echte gelukzaligheid en duurzaam geluk zal je er niet door bereiken. Je wil niet meer overleven maar je wil gewoon leven. Je wil zinvoller leven en de tijd hebben om anderen te helpen en bij te staan. Je kunt iets doen om de toekomst te veranderen! Een eerste stap zetten naar een mooiere en betere wereld en samenleving.

Tekenen voor invoering van het basisinkomen

Allereerst kun je tekenen voor onvoorwaardelijke basisinkomens in de hele EU. Het doel hiervan is om in de hele EU onvoorwaardelijke basisinkomens in te voeren. Het basisinkomen waarborgt het materiële bestaan en de mogelijkheid van eenieder om deel te nemen aan de samenleving als onderdeel van haar economisch beleid. Als ieder individu een basisinkomen ontvangt, heeft hij de rust en de tijd om zichzelf te ontplooien en te ontwikkelen.

Een kalme en creatieve geest

Creatieve geest

Wanneer het basisinkomen is ingevoerd zullen mensen eindelijk rust ervaren. Je kunt in ieder geval waardig door het leven gaan en in alle rust werken aan jouw toekomst. Met een basisinkomen ben je verzekerd van inkomen en daardoor ben je in staat om normaal te blijven leven wanneer je je baan verliest. Of wanneer je als zzp’er een tegenslag moet ervaren. Het basisinkomen blijft. Dus je kunt gewoon de huur blijven betalen en boodschappen blijven doen. Daarnaast heb je te allen tijde een kalme en creatieve geest. Op die manier wordt je in staat gesteld om bijvoorbeeld een uitvinding te doen en te ontwikkelen. Er een prototype van te maken en uiteindelijk op de markt te brengen. Door deze rust gaan allerlei deuren open.

Ron Zoetmulder, november 2020