Nieuwe Bestuurskandidaten 2017

Els Roumen, Geboren in 1957 in Helmond.

Altijd gewerkt als administratief/secretarieel medewerkster, maar de laatste jaren alleen nog maar in tijdelijke contracten en meestal parttime. Op dit moment heb ik 2 nul uren contracten en aanvullend bijstand, daar wordt een mens niet vrolijk van.

In 2014 zag ik de documentaire van Tegenlicht over het basisinkomen, toen begon er bij mij al iets te borrelen. Een half later, begin 2015, zag ik op de Belgische televisie een andere documentaire over het basisinkomen. Vooral het gedeelte over het experiment in Namibië vond ik zo inspirerend dat ik meteen helemaal om was. Mijn gedachte: waarom doen we dat niet gewoon, waarom gaan we er niet voor zorgen dat iedereen wereldwijd een basisinkomen krijgt? Laten we eindelijk eens een einde maken aan de wereldwijde armoede. Geef mensen bestaanszekerheid, dan kunnen ze eigen keuzes maken en een menswaardig leven leiden.

Inmiddels gaan de technische ontwikkelingen zo snel dat het niet lang meer zal duren en de mens is helemaal overbodig in het arbeidsproces. Robots nog slimmer dan mensen kunnen alles overnemen. Hoe moet je als mens dan nog je geld verdienen? Hoog tijd voor een basisinkomen

 

Hilde Latour woont in Nijmegen en heeft het grootste deel van haar carrière in de zorgsector gewerkt, zowel in Nederland als daarbuiten (Honduras en Engeland). Zij heeft zich in haar laatste functie als programma coördinator bezig gehouden met implementaties van innovatieve toepassingen in de revalidatie. Zij is maatschappelijk betrokken en al jaren voorstander van het onvoorwaardelijk basisinkomen.

Wat zij mooi vindt aan het concept, is dat het toepasbaar is op alle samenlevingen wereldwijd en een vriendelijke oplossing biedt voor grote maatschappelijke problemen van diverse aard. Het bewijs is in rap tempo groeiende. Hilde is dan ook erg benieuwd welk land als eerste tot invoering van het onvoorwaardelijk basisinkomen overgaat (Kenya, Finland, India, Canada of toch Nederland?).

Sinds 2016 schrijft zij artikelen voor Basic Income News, de nieuwswebsite van Basic Income Earth Network (BIEN). Zij probeert daar zo informatief mogelijk te schrijven voor de geïnteresseerde leek. In april 2017 is zij gevraagd om zich kandidaat te stellen voor een positie in het bestuur van Vereniging Basisinkomen (post Internationaal), een grote eer!