PvdA leden roepen op tot amenderen Basisinkomen

Actieve PvdA leden hebben een aantal amendementen op het verkiezingsprogramma gedaan. De leden van de PvdA kunnen de komende weken via internet daarvoor een stem uitbrengen.

Vooral motie 10 is interressant: “Ontwerp verzorgingsstaat met basisinkomen”. Er zijn ook nog 2 amendementen die in het verkiezingsprogramma het experimenteren bij gemeentes meer ruimte geven.

Dat stemmen kan op 11 en 12 januari en de 13e tot 10:00, het zijn de dagen voor het PvdA-congres. PvdA leden krijgen daarvoor een mail van het PvdA bestuur.
Als de uitslag voorafgaand aan het congres niet overtuigend is komt motie 10 op het congres (14/15 jan.) opnieuw in stemming. Ook dat kunt u van huis uit volgen en stemmen.
In dat geval moet de leden de agenda en de beelden van het congres volgen en tevens hun stemgegevens klaar hebben én op tijd gebruiken. Zelf naar het PvdA-congres in Utrecht gaan, kan natuurlijk ook.

Voor wat PvdA leden nu kunnen doen is: stuur of spreek andere partijleden aan op deze kans om het basisinkomen eens serieus te onderzoeken. Motie 10 vraagt om samen met andere partijen en goed plan te maken en alleen als die samenwerking lukt om het dan stapsgewijs in te voeren.
Er is veel voorwerk gedaan om dit mogelijk te maken. Duw mee, mét uw vrienden, om de PvdA-koers in een nieuwe richting te krijgen.

Vragen of tips, stuur ze naar Hans Lindeijer, mail: hanslindeijer@gmail.com

PS Let op het verschil: in de week 2-8 jan. kunnen er nog actuele moties ingediend worden, die kunt u als lid ‘steunen’. Maar het ‘stemmen’ kan alleen op 11 en 12 januari en de 13de tot 10:00. Op het congres, 14/15 jan. komen alleen de twijfel-moties aan de orde.