Reacties

Radar Extra: kans op werk: 3 procent — 1 reactie

  1. Onze voorzitter Alexander de Roo:
    “Net WNL op zondag terug zitten kijk. TrosAvro Radar gaat campagne voeren Ze zijn zo gegrepen door het basisinkomen dat ze een petitie lanceren voor een experiment met een basisinkomen voor 55 +. Die petitie gaan ze vervolgens aan de Tweede Kamer aanbieden.

    Radar heeft 1,5 miljoen kijkers elke week. Dus ook vanavond en volgende week. Ook hebben ze een email bestand van 100.000 mensen. Dus die petitie wordt een succes. Zeker als andere media ( RTL, NOS) hier ook over gaan berichten.

    Hun argument is dat 55 + slechts 3 % kans hebben om betaald werk te vinden. 97 % vindt dus geen betaald werk en moet 12 jaar wachten tot ze AOW krijgen voordat ze weer een beetje fatsoenlijk kunnen werken.

    Mochten wij gebeld worden door de pers dan ben ik ervoor om te zeggen dat wij als Vereniging voor experimenten met het basisinkomen zijn. ( Zeker nu de vorige regering de gemeentelijke experimenten met het basisinkomen zo ongeveer om zeep heeft geholpen) Liefst met een representatief deel van de hele bevolking. Maar wij steunen ook dit experiment, omdat zo’n experiment een basisinkomen voor 55 plus nog nergens ter wereld wordt gehouden en we dit zien als een opstapje naar invoering van het basisinkomen voor iedereen in Nederland.”

%d bloggers liken dit: