Scholen zijn killing voor creativiteit! (en dat begint dus van kinds af aan)

Wij zijn opgeleid om te werken. Wij krijgen geen basisinkomen omdat wij niet zijn opgeleid om creatief te zijn. De professor kan het allemaal piekfijn uitleggen.

Waarom halen we niet het beste uit mensen? Sir Ken Robinson pleit dat het komt omdat we allemaal opgeleid worden tot goede werknemers, in plaats van creatieve denkers. Studenten met rusteloze geest en lichaam – verre van opgevoed vanwege hun energie en nieuwsgierigheid – worden genegeerd of zelfs gestigmatiseerd, met verschrikkelijke gevolgen. “Wij zijn ont-leiden mensen op tot creativiteit”, zegt Robinson. Het is een boodschap met diepe resonantie. Robinson’s TEDTalk is breed verspreid rond het Web sinds zijn introductie in juni 2006. De meest populaire woorden die zijn praatje aanraden zijn “Everyone should watch this”

Robertson is een visionair cultureel leider. Sir Ken leidde in 1998 het Raadgevend Comite voor de creatieve en culturele vorming van de Britse regering,dat een enorm onderzoek naar de betekenis van creativiteit in het onderwijs en de economie pleegde Hij werd geridderd in 2003 voor zijn prestaties. Zijn laatste boek, “The Element: How Finding Your Passion Changes Everything, a deep look at human creativity and education”, dat een diepe blik op menselijke creativiteit en onderwijs geeft, werd gepubliceerd in januari 2009.
“Ken’s visie en expertise wordt gevraagd door publieke en commerciële organisaties over de hele wereld.”