SOPN wil openlijke discussie over het onvoorwaardelijke basisinkomen

Wij van deze website weten het natuurlijk al, maar veel mensen weten het nog niet. Een onvoorwaardelijk basisinkomen is het beste middel ter bestrijding van de crisis. In de politiek heeft men het er niet over. Een groot stilszwijgen niet alleen over het basisinkomen, maar ook over nieuwe partijen. Een #fairdebat is er niet tussen alle 20 partijen. Twaalf van de nu in de tweedekamer vertegenwoordigde partijen mogen aan het woord in de media, op tv en in de krant. Over de overige acht nieuwe partijen heerst een angstvallige stilte.

Alle partijen hebben in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september 2012  in totaal zes maal drie minuten zendtijd gekregen in het kader van het televisieprogramma Zendtijd Politieke Partijen. Een van de twee partijen die het onvoorwaardelijke basisinkomen in hun partijprogramma hebben staan heeft gekozen om een eigen journaal uit te zenden. Zes nieuwe filmpjes. Een van de afleveringen ging over het onvoorwaardelijk basisinkomen.

Dit SOPN Journaal is gemaakt door het team van het Niburu Avondjournaal  onder leiding van Hans Ris, wat verder bestaat uit presentatrice Femke Bloem, interviewer Elias Hering en de cameramannen Pierre Korlaar en Hans van der Heiden.