Terra Reversa. De transitie naar rechtvaardige duurzaamheid

Maakt u zich zorgen over de toestand van de aarde, de klimaatverandering, de kloof tussen arm en rijk?

Peter Tom Jones en Vicky De Meyere laten ons zien dat we als mensheid hopeloos vastlopen, maar ook hoe we het roer kunnen omgooien. Niet de problemen staan centraal in Terra Reversa, maar de oplossingen. De auteurs bespreken nieuwe veranderingsmodellen zoals transitiemanagement en het 4E-model, en integreren die in een nieuwe visie op de omschakeling naar een ander samenlevingsmodel: een sociaal-rechtvaardig, ecologisch duurzaam en economisch stabiel model. Na de analyse van de sociaal-ecologische crisis in Terra Incognita (2006) toont Terra Reversa de weg naar een Green New Deal XL.

Na lezing van dit boek hebt u geen excuus meer om te doemdenken! Reële oplossingen voor de complexe vraagstukken van vandaag zijn geen utopie, op voorwaarde dat we bereid zijn de platgetreden paden te verlaten. Terra Reversa is een wervend pleidooi voor een andere samenleving, waar levenscomfort, rechtvaardigheid, ecologische duurzaamheid en zinvolle werkgelegenheid centraal staan.

Eind 2009 werd Jones door de VRT-redactie genomineerd voor de ‘Persoonlijkheid van het jaar’-verkiezing. In dezelfde periode werd Jones tweede in de ACW-verkiezing ‘Sociale m/v van 2009’. Het jongste Congres van het ACW – de grootste sociale beweging in Vlaanderen – nam officieel het begrip ‘rechtvaardige duurzaamheid’ als één van de centrale doelstellingen van haar werking. En in haar Toekomstcongres (oktober 2009) schuift het ACV de sociaal-rechtvaardige transitie naar een groene economie als één van haar drie speerpunten naar voren.

Met een voorwoord van ACW-voorzitter Jan Renders

paperback (13,5 x 21,5 cm) – 360 p.

http://shop.dewereldmorgen.be/boeken/terra-reversa-de-transitie-naar-rechtvaardige-duurzaamheid