Toch nog een lichtpuntje bij de formatie

VVD en D66 lijken lijnrecht tegengesteld zijn. De ene wil rechts-conservatief, de andere links-progressief.
Laat ze eens denken aan de invoering van basisinkomen. Dat is “noch links, noch rechts, doch recht vooruit!”

Toch nog een lichtpuntje bij de formatie

De vorming van een nieuw kabinet zal nog wel wat voeten in de aarde hebben. De redactie politiek van Trouw wijst erop dat VVD en D66, de winnaars van de verkiezingen, lijnrecht tegengesteld zijn: “Mark Rutte bepleit een rechts-conservatief kabinet, Sigrid Kaag neigt naar een links-progressieve coalitie.”

Misschien zouden ze eens moeten denken aan de invoering van een universeel basisinkomen (UBI). Zo’n UBI wordt door propagandisten aangeprezen als “noch links, noch rechts, doch recht vooruit!”

Met de daaruit voortvloeiende extra inkomsten voor de burgers in onze samenleving is – in tegenstelling tot de verleende coronasteun aan bedrijven – vrijwel niet te frauderen.

Bovendien komen de gelden rechtstreeks bij de burger terecht met een forse koopkrachtstijging tot gevolg. Ook de burgers die een onderneming runnen varen daar wel bij. De toenemende vraag naar hun producten zal de bedrijfswinsten flink doen stijgen en eventueel ontstane coronaschulden kunnen er probleemloos mee worden terugbetaald.

Joop Böhm,  Amersfoort, maart 2021
Afbeelding van 139904 via Pixabay