Veel positieve aandacht voor het boek SAMEN RIJK van Koen Bruning

Op 31 maart verscheen een dik en enthousiast boek van Koen Bruning, waarin hij voor het vrijheidsdividend pleit. € 1.000 per maand voor elke Nederlander. Onvoorwaardelijk. Individueel.
Er is veel aandacht in de pers voor dit boek en voor de schrijver.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutubeinstagram

Op 31 maart verscheen een dik en enthousiast boek van Koen Bruning, waarin hij voor het vrijheidsdividend pleit. Een bedrag van € 1.000 per maand voor elke Nederlander. Onvoorwaardelijk. Individueel.
Als vloer voor mensen om op te staan.
Het is een idee dat de bezoekers van deze website goed kennen. Wij noemen het meestal basisinkomen.

Er is veel aandacht in de pers voor dit boek en voor de schrijver, mede omdat hij pas 21 is. Op onze website zullen we er ook zeker aandacht aan gaan besteden.

Koen Bruning wordt tijdens de digitale ALV van de VBi op 2 mei voorgedragen als nieuw lid van het bestuur van de vereniging.

Hieronder volgt informatie over het boek, maar eerst een overzicht van reacties in de pers op het boek en interviews met Koen.

 • Friesch Dagblad, 11-4-2012, Het basisinkomen is volgens Koen Bruning het dividend van een welvarende samenleving.
  Pleidooien voor een basisinkomen de laatste tijd ook bon ton geworden. Bijvoorbeeld een bekende publicist als Rutger Bregman heeft ervoor gepleit. Bruning realiseert zich dat en doet in zijn boek het werk van deze schrijvers bewust niet over. Bijvoorbeeld de vraag of een basisinkomen technisch of financieel haalbaar is, is al genoeg door anderen besproken. Bruning wil aantonen hoe een basisinkomen kan bijdragen aan een betere ordening van de samenleving en misschien kan leiden tot meer geluk voor iedereen. Al was het alleen al omdat alle toeslagen zo kunnen worden afgeschaft.
 • NPO Radio 1, Langs de Lijn En Omstreken, audio 31-3-2021, Koen Bruning over het basisinkomen.
  De 21-jarige Koen Bruning debuteert met zijn boek ‘Samen Rijk’. Hij geeft een vurig pleidooi om de overheid iedere Nederlander maandelijks 1000 euro basisinkomen uit te laten betalen. Hij is te gast.
 • Het Parool, 31 maart 2021, Koen (21) wilde profvoetballer worden, nu is hij voorvechter van het basisinkomen.
  Koen Bruning (21), student aan de Vrije Universiteit, kon door een blessure toch geen profvoetballer worden. Hij stak zijn energie in lezen en debuteert nu als schrijver met Samen Rijk, over het basisinkomen.
 • De Stentor, 30-3-2021, Gebroken spits (21) uit Kampen schrijft boek met over oplossing voor Nederland: gratis geld voor iedereen.
  Koen Bruning: ‘De kloof tussen grote stad en regio, uiteen groeiende werelden en zorgen: dat doet pijn. Hoe kan iemand in Amsterdam met heel andere zorgen over het leven, begrijpen wat iemand in de provincie denkt, voelt en hoe die naar het land kijken? Hoe kun je beleid vormen als je de belevingswereld niet deelt? Dat is lastig, voor elke samenleving een gevaar. Een symptoom van de groeiende vermogensongelijkheid. Hier moeten we iets mee.’
 • website Basisinkomen Nederland, 3-4-2021, Veel positieve aandacht voor het boek SAMEN RIJK van Koen Bruning.
  Op 31 maart verscheen een dik en enthousiast boek van Koen Bruning, waarin hij voor het vrijheidsdividend pleit. € 1.000 per maand voor elke Nederlander. Onvoorwaardelijk. Individueel.
  Er is veel aandacht in de pers voor dit boek en voor de schrijver.
 • De Volkskrant, 17 maart 2021, Koen Bruning (net 21) schreef een boek over basisinkomen en wil dat desnoods zelf invoeren.
  GroenLinks, de Partij voor de Dieren en Volt noemen het basisinkomen in hun programma. Sympathiek, vindt Koen, maar niet genoeg. Dit moet het centrum van de gedachten worden, niet het zoveelste punt op je lijst.
 • VU – verhalen, PPE-student schrijft boek over het basisinkomen.
 • YouTube, video 27-1-2021, Koen Bruning – Samen Rijk.
  De leraren staken. De boeren staken. De verzorgers staken. En ook de jongeren laten van zich horen. Nederland verandert. Van ons zorgstelsel en de woningmarkt tot het pensioenstelsel en de arbeidsmarkt. Over deze veranderingen bestaat een hoop onvrede. En discussies over wat Nederland is of zou moeten zijn leiden tot nog meer polarisatie.

Reyer Brons, april 2021

Samen rijk Boek omslag Samen rijk
Koen Bruning
non-fictie
Prometheus
31 maart 2021
Paperback
264
https://uitgeverijprometheus.nl/catalogus/samen-rijk.html
9789044646955
19,99

Twee derde van het totale vermogen in Nederland is in handen van 10 procent van de Nederlanders. Steeds meer mensen moeten harder werken dan ooit, maar hebben geen vast contract, kunnen een hypotheek wel vergeten en durven over een pensioen niet eens na te denken. Is het dan raar dat de middenklasse slinkt, dat er steeds meer onderling wantrouwen is en dat mensen populistisch gaan stemmen?
Koen Bruning heeft dé oplossing voor deze problemen: het basisinkomen. Geef iedere Nederlander 1000 euro per maand. Het is bovendien een typisch Nederlandse oplossing, die terug te vinden is in de wortels van onze geschiedenis: van Thorbecke en ons poldermodel tot de opbouw van onze ondernemende burgersamenleving.
Bruning laat in Samen rijk enthousiast en onderbouwend zien hoe het basisinkomen de democratie versterkt, polarisatie tegengaat en burgers van links tot rechts onder een universeel idee verenigt.