Verkiezingsuitslagen Tweede Kamer 2012 – Nog geen ingang voor Basisinkomen

Facebooktwitterlinkedinmail

De verkiezingen van 12 september kenmerkten zich door vele debatten in de media: radio, tv, bladen en kranten. Echter de verslaggeving hield dit keer weer te wensen over (zijn we anders gewend?)

De uitslag is voor de 21176 stemmers voor een Onvoorwaardelijk Basisinkomen (OBI) een startsein om nog meer mensen te informeren over de voordelen van het OBI.

Verslaggeving en interviews waren met en over de voor de huidige politiek belangrijkste mensen, de lijsttrekkers van de grote partijen en eventueel van de kleinere in de kamer aanwezige partijen.

De partijen die echte vernieuwingen willen, zoals een directe democratie, digitale burgerrechten en een onvoorwaardelijk basisinkomen kwamen niet of mondjesmaat aan bod. Natuurlijk had elke politieke partij zijn 6 x 3 minuten zendtijd op de publieke omroep, maar dat was het dan ook. De publieke omroep heeft zijn naam niet waar gemaakt.

Ook de diverse peilingen, die op voorhand aan de verkiezingen werden gehouden, bestonden slechts uit de zittende partijen. De nieuwkomers kregen daar geen aandacht.

Voor ons als Vereniging Basisinkomen is er dus nog veel werk te doen. Wij moeten een andere strategie kiezen. De politiek zoals deze nu is, zal ons nooit serieus gaan nemen. Wij moeten de mensen in het hart raken en dan zal er pas een meerderheid kunnen zorgen voor een deelname in de politiek. Misschien komt er ooit een totaal inzicht bij de oude politici over dat het Onvoorwaardelijke Basisinkomen een Universele manier is om tot een sociaal rechtvaardige maatschappij te komen waar ieder individu zonder ontberingen in vrijheid kan leven.

# geldige stemmen9.424.235
# ongeldige stemmen20.984
# blanco stemmen17.004
Percentage blanco stemmen0,18 %
# kiesgerechtigden12.689.810
Opkomst9.462.223
Opkomstpercentage74,57 %

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube