Verslag Algemene Ledenvergadering BIEN2018

ALV-BIEN2018

ALV-BIEN2018

 

 

 

Artiesten, Activisten en Academici

Zestig leden van BIEN bezochten op 26 augustus 2018 de jaarlijkse algemene ledenvergadering

 

 

 

Op de goed bezochte bijeenkomst in Tampere, Finland, was er voor het eerst een echte verkiezing van leden van het bestuur. We hadden graag gezien dat de activistische Anja Askeland uit Noorwegen de voorzitter zou worden in plaats van de academische Louise Haagh (Denemarken). Louise staat al zes jaar aan het roer van BIEN en zij behield met 60% van de stemmen haar voorzitterschap.

ALs vice-voorzitter werd de activistische Sarath Davala uit India gekozen. Hij versloeg duidelijk een onbekende Argentijn.

Als vice-penningmeester werd gekozen Jamie Cook (Schotland). Hij is hoofd van RSA Scotland een instituut dat de maatschappij wil verrijken met ideeën en actie. RSA Scotland ijvert voor het basisinkomen. Hij versloeg Lena Stark van de Zweedse basisinkomenpartij. Lena zit niet stil, want zij neemt met haar partij deel aan de nationale verkiezingen op 9 september.

Het volgende congres van BIEN zal op 23 – 25 augustus 2019 plaats vinden in India in de stad Hyderabad. De charismatische Sarath, die ook het succesvolle experiment met een basisinkomen in India (2010-2012) trok, is de centrale organisator.

In 2020 gaat BIEN naar Brisbane in Australië. Daarmee wordt het laatste continent aangedaan. BIEN Australië maakt zich hard voor een basisinkomen voor jongeren (18-25 jaar).

Het is duidelijk dat BIEN een echt Earth Network is en dat juichen wij toe!

Hilde Latour
Vice-voorzitter Unconditional Basic Income Europe (UBIE)
Bestuurslid Internationale Betrekkingen Vereniging Basisinkomen
Writer Basic Income News

Alexander de Roo
Voorzitter Vereniging Basisinkomen

Publicatie verslag op 30-08-2018.


Nog even dit:

Kom naar donutdday.nl op zaterdag 15 sept in Amsterdam

  • samen bouwen aan alternatieven voor het neoliberalisme
  • basisinkomen, hervorming financiële sector en radicale milieu maatregelen
  • met Harro Boven, Herman Wijffels, Anne Knol (MD), Klaas van Egmond & Kate Raworth