Verslag Basisteam-dag 15 september 2019

Op 15 september 2019 was er in Utrecht een bijeenkomst voor – en met de basisteams.
Hieronder volgt een korte impessie van het besprokene.

Aanwezig: 20 mensen uit de basisteams: Amsterdam, Den Haag-Zoetermeer, Assen, Drachten/Fryslân, Eindhoven en Nijmegen

Rondje basisteams:
Amsterdam, Assen en Drachten melden een zekere teruggang in het aantal actievelingen, maar activiteiten gaan door:
Amsterdam met films, Assen met tweede rotonde, Drachten met flyeren op de markt,  Eindhoven met kaartjes uitdelen als Rutger Bregman zijn lezing houdt over Waarom mensen deugen, Nijmegen plakt stickers en is actief bij de Entree week van de nieuwe studenten en Den Haag is actief in het stadsplatform Delen achter de Duinen en op het bevrijdingsfestival.
Leeuwarden/Fryslân meldt reanimatie d.m.v. tentoonstelling rond Pieter Kooistra, die ijverde voor een VN  basisinkomen.
De jongerenfolder wordt nu gedrukt. Afgesproken wordt dat bestuurslid Sander Weijers een digitaal bestand maakt met daarin de voorhanden actievormen en materialen. Zodat niet elk basisteam het wiel hoeft uit te vinden.
Inmiddels staat er op de website basisinkomen ook al een mooi overzicht.

Activiteiten landelijk:

  1. Op zaterdag 26 oktober is een mede door ons georganiseerde demonstratie op de Dam in Amsterdam voor het basisinkomen. Tegelijkertijd vinden er die dag ook basisinkomen demonstraties plaats in New York en Berlin. Houd de nieuwsbrief en de website alsmede Facebook in de gaten.
  2. Medio januari op een zaterdag een bijeenkomst van leden van politieke partijen die voor een basisinkomen zijn. Waarschijnlijk in Driebergen-Zeist nabij station. Dit organiseert de Vereniging basisinkomen samen met werkgroepen  basisinkomen/basiszekerheid uit GroenLinks, D66 en PvdA. Maar natuurlijk gaan er ook leden komen vanuit de SP, de PvdD, de Vrijzinnige partij, de Basisinkomenspartij, Volt, etc en we verwachten ook leden van VVD, CDA en CU.
  3. Donut D Day II eind  April in Utrecht. Opnieuw over basisinkomen en milieu om de 17 duurzaamheidsdoelen van de VN te realiseren. Hier het verslag van Donut D-Day I.
  4. Algemene Ledenvergadering op 17 mei in Utrecht.
  5. Tweede helft 2020 Europese Handtekeningen actie ( fysiek en digitaal) om basisinkomen op de EU Agenda te krijgen. Al in 20 EU landen bestaan organisaties zoals onze vereniging. Acties in de buitenlucht en in zaaltjes in alle 12 provincies.