Waar blijven de lokale OBi groepen?

eci-ubi-NLAls klein land kan Nederland groot zijn in sommige dingen, gelukkige kinderen, handel, havens, wegenbouw, architectuur. Als klein land kunnen we ook klein zijn in andere zaken. Zoals het Onvoorwaardelijk Basisinkomen (OBi). Al decennia is het bekend dat het een oplossing is voor armoede en uitsluiting, ( onder anderen Thomas More  (1478-1535)   Thomas Paine (1737-1809)  Bertrand Russell (1872-1970) Dennis Milner (1892-1956)  Milton Friedman (1912-2006) )[1]  maar de politiek wil er niet aan. Met de media op sleeptouw horen we er nooit wat over.

Dus is het aan ons om daar verandering in te brengen, met ons bedoel ik niet de Vereniging Basisinkomen, nee ik bedoel jou!

Waar zijn de lokale actiegroepen voor het OBi, OBi-Amsterdam, OBi-Tilburg, OBi-Groningen, OBi-Eindhoven, OBi-Venlo, OBi-DenHaag, OBi-Haarlem. Elke grote stad zou een OBi netwerk kunnen hebben als jij dat gaat doen!

Zoek medestanders in je omgeving en begin eraan, ga folderen, interviewen, maak youtube filmpjes, bel aan, draag buttons, t-shirts.

PRAAT over het Onvoorwaardelijke Basisinkomen in je omgeving, met je vrienden, familie, bekenden, werkgever, werknemer, UVW-ambtenaar, etc.

Maak websites, Facebook pagina’s, Tweet, reageer in de Media. Schrijf brieven naar Volkskrant, Telegraaf, Nrc, Nu, Metro, Spits, Parool. Stuur kant en klare kopij naar je lokale suffertje!

Er zijn folders voorhanden om zelf af te drukken [2] of maak zelf een strooibiljet! Op de website basisinkomen.nl basisinkomen.eu is genoeg info te vinden!

Vergeet natuurlijk niet te vertellen dat er ondertekend moet worden voor het Europese Burgerinitiatief. Dat kan via http://sign.basicincome2013.eu of http://sign.basicincomeinitiative.eu Na 14 januari 2014 is het ECI afgelopen en er zijn 285000 ondertekeningen opgehaald
Via de links kunnen nog handtekeningen gezet worden voor een petitie vij AVAAZ om de miljoen vol te maken!

Alles over dit initiatief kun je vinden via http://basicincome2013.eu/nl

In Europa zijn vele netwerkgroepen. In Nederland is met lokale groepen een begin gemaakt via FaceBook, deze groepen zijn zelforganiserend.

Lokale Groepen op Facebook:

 

Basic income groups in Europe weergeven op een grotere kaart

[1] http://www.basicincome.org/bien/aboutbasicincome.html#history

[2] http://basisinkomen.eu/index.php/tips-voor-de-europese-campagne-in-jouw-omgeving/