Waarom zijn er zoveel sites over Basisinkomen?

wwwVia de mail van de vereniging komt wel eens de vraag binnen “waarom zijn er zoveel sites over basisinkomen, ik zie door de bomen het bos niet meer”. Dat is heel wat anders als 6 jaar geleden, toen was er maar 1 website basisinkomen.nl en die was nauwelijks te vinden in Google. De term “basisinkomen” leverde maar enkele hits op.

In 2006 is de website door mij vernieuwd en is door veel zoeken en verzamelen van oude berichten is de inhoud leidend geworden in Nederland voor het basisinkomen. Toen in 2012 het idee voor een Europees Burgerinitiatief het licht zag, zijn door mij in 2013 de diverse mogelijke top-level domeinen voor basisinkomen vastgelegd en ben ik ook webmaster geworden voor de site van het ECI-UBI. Het verzamelen van een miljoen handtekeningen is toen niet gelukt, maar de 300.000 intekenaars in Europa hebben samen met de tegelijkertijd lopende inzameling van 120.000 intekeningen voor een Zwitsers referendum, toch wel zoden aan de dijk gezet.

De de diverse top-level domeinen voor basisinkomen zijn toen gevuld met informatie om de boel te stroomlijnen, hieronder zal ik een opsomming geven wat er zoal te vinden is op die sites. Voor menigeen die geen digibeet is, is dat natuurlijk geen probleem, je gaat er heen, klikt wat heen en weer en je weet of de informatie die je gevonden hebt aan je verlangens voldoet, of je klik door naar nog meer info.

Uiteindelijk is het effect dat, in tegenstelling tot 2006, er ongeveer 287.000 resultaten (0,54 seconden) in Google zijn over “basisinkomen”  met basisinkomen.nl bovenaan!

Niet alleen in Europa is er meer aandacht gekomen voor basisinkomen, ook in de rest van de wereld. Tijdens de inzameling voor handtekeingen van het ECI-UBI is er een crowdfundingcampagne geweest waar we ruim 20.000 euro hebben opgehaald voor advertenties in Facebook. Facebook was toen ons enige kanaal waar we ongeremd uitingen voor het ECI konden tonen. Samen met Twitter is dat goed gelukt. Daar de meeste uitingen in de Engelse taal waren, en we ook grote donaties kregen uit de VS, is daar de aandacht ook gevestigd op het fenomeen “Basic Income” Ongeveer 13.700.000 resultaten (0,56 seconden) in Google op dit moment.met basicincome.org bovenaan!

Een team van enthousiaste wereldburgers werkt er aan om over de hele wereld informatie over het basisinkomen te verspreiden via diverse websites en social media, met in het achterhoofd dat we pas stoppen als we het hebben.

De site van BIEN,basicincome.org is nu leidend op het gebied van basisinkomen in de wereld en de facebook pagina voor UBIE doet dat ook, met ten minste 2 berichten per dag met een bereik van 45.000 potentiele lezers per dag. En vergeet niet de “Daily Basic Income Paper’ een geautomatiseerde uitgave van een nieuwsbrief waar berichten in voorkomen in diverse talen.

Robin Ketelaars, webdinges

ps mocht je denken, waarom niet basisinkomen.com? nou die is door een commerciele partij geschaakt en heeft geen informatie

Basisinkomen Websites

  • https://basisinkomen.nl Website van Vereniging Basisinkomen, waar het 25 jaar geleden mee begonnen is
  • http://basisinkomen.org Over het jubileumcongres 2016 voor het 25 jarig bestaan van de Vereniging Basisinkomen
  • http://basisinkomen.nu Basisinkomen wiewathoe – Een kort en bondige site over basisinkomen opgericht toen met het ECI-UBI de website overbelast raakte en er snel een nieuwe platte site is gekomen. Nog steeds actueel.
  • http://basisinkomen.net Nederlandstalig Netwerk Basisinkomen – Overzicht van organisaties, politieke partijen etc, die zich hard maken voor het basisinkomen, of die net doen alsof. en een overzicht van veel links naar websites en social media (aanrader)
  • http://basisinkomen.be Netwerk Basisinkomen België – hoe duidelijk kan dit zijn
  • http://basisinkomen.info Basisinkomen FAQ- veel gestelde vragen en antwoorden over basisinkomen
  • http://basisinkomen.eu Basisinkomen Europa- over europese aangelegenheden, tevens is hier de webwinkel van de Vereniging gevestigd.

 

Hierna nog websites die ook interressante info bevatten over het basisinkomen

 

hier nog een lijstje met facebookpagina’s over basisinkomen